firenzei, pisai, sienai Dom

A firenzei Dómba, a Dóm múzeumba,a Brunelleschi kápolnába is lehet már jegyet foglalni előre, a belépőjegy mellé napi fix időpontban idegenvezetéssel de a sorbanállást nem úszod meg. Pisában a ferde toronyba is előre kell jegyet foglalni mert különben helyben csak órákkal késöbbre tudnak adni, a Dom és a többi épület kumulatív jeggyel nézhető meg. A siénai Domba sajnos nem lehet előre foglalni de ittz is többféle üsszevont jegy van.

Uffizi, Akadémia, Pitti Palota .... vagyis firenzei állami múzeumok

A legfontosabb firenzei múzeumokban látható időszakos kiállítások, jegyárak és nyitvatartások- Uffizi, Akadémián, de még híresebb az Uffizi múzeum ahol Boticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo... alkotásai láhatóak.  A tervezéshez fontos megnézni hogy melyik nap vannak zárva, meddig lehet bemenni és mennyibe kerülnek a jegyek. Tehát nézzük az állami múzeumokat: Uffizi, Akadémia, Pitti Palota és társaik

Múzeumok sorbanállás nélkül

Mint tudjátok, az Uffizibe és máshol is órákat kell sorbanállni, DE ezt el lehet kerülni: a firenzei városi múzeumok nagy részébe előre lehet foglalni jegyet, 3-4 euro plusz költséggel. Elég egy telefonhívás (angolul is beszélnek) és az adott napra és időpontra meg is van a foglalási szám, aztán a többit ott a bejáratnál kell rendezni.

Ne dőljetek be a sok webes jegyfoglaló-oldalnak, csak a múzeum hivatalos weboldalán vagy telefonon foglaljatok

Firenze card

Firenzében is létezik már egy olyan kártya aminek birtokában rengeteg múzeumba, kápolnába be lehet menni ingyen, sőt sorbanállás nélkül és a helyi buszt-villamost is ingyen lehet használni 3 napig. A kártya ára idén már 72 euro fejenként, névre szól, a neten is meg lehet venni.

mobil

Telefon: +39 331 8508 145