A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Csaba heti programja

2014 Csaba Lajaticoban szállt meg családjával és rendesen végigjárta az előre kitűzött célokat

április

Szia Viki!

Nem vesztünk el, csak a héten jött vissza a gépem a szervizből teljesen üresen, most próbálom innen-onnan visszatelepíteni a már jól bevált, megszokott programjaimat, rendezni a sorokat.

Először is, köszönjük szépen a segítséget és a gondoskodást... Másodszor is köszönjük!
Nagyon jól éreztük magunkat! A szállás tökéletesen megfelelt az elvárásainknak, az pedig külön bónusz volt, hogy rajtunk kívül csak két apartmanban laktak. Ilyen csöndet, mint itt, utoljára Norvégiában, 1000 méter fölött "hallottam". Jól esett. (Lajatico 51es)
Az tervezett útvonalakat minimális kompromisszumokkal végig tudtuk járni. 1000 km-t autóztunk országon belül, az időjárással óriási szerencsénk volt, Volterrából hazafelé, és utolsó nap Luccában és egy kicsit Pisában esett az eső.


A teljesített itiner: (a 2013. III. negyedéves térképekkel a navigáció tökéletesen pontosan vezetett végig minket Toszkánán)

Sopronból 6:30-kor indulva 3 megállással 17:20-kor szálltunk ki a szállásnál Lajaticoban. Az autópálya díj 36,20 € volt. (927 km)
2. nap: Lajatico - San Gimignano - Volterra - Lajatico (97 km)
3. nap: Lajatico - Casole D'Elsa - Siena (itt a Dómban soproni ismerősökkel futottunk össze, kicsi a világ!) - Monteriggioni - Lajatico (177 km)
4. nap: Lajatico - Potovenere - Monterosso (Cinqueterre) - szeles volt az idő, csak itt kötött ki a hajó - Portovenere - Lajatico (279 km) Ez nagyon csalóka volt, időben indultunk, de a 11-es hajóra éppen fölestünk. Nem akartam elhinni a navinak, hogy 130 km-re 3 órát ír, pedig igen. A tengerparton a végig 50-es haladás rendesen nyújtja a menetidőt. Pénzt spóroltunk, időt vesztettünk :-D .
5. nap: Lajatico - Vada - Bolgheri - Populonia - Lajatico (211 km)
6. nap: Lajatico - Firenze - Lajatico (181 km)
7. nap: Lajatico - Teatro del silenzio, városnézés, pihenés
8. nap: Lajatico - Lucca - Pisa - Livorno (101 km) - hazautazás éjjel autós vonattal Bécsig. Abban bíztunk, hogy reggel majd kipihenve ébredünk és miénk a vasárnap, de ez nem lett 100%-os. A vonaton alvás külön műfaj, szerintem szokni kell. A hegyekben kanyarog a vonat, az ember gyereke meg a kanyargással szinkronban lötyög ide-oda. Egy szó, mint száz, ennél már ébredtünk sokkal frissebben is...
A Toszkánában töltött idő minden pillanatát nagyon élveztük és megbeszéltük, hogy hagytunk még ott annyi látnivalót, hogy mindenképpen vissza kell mennünk! Én már számolok visszafelé, mennyi van még jövő tavaszig! Irigyelünk a helyért, ahol élsz! Sajnálom, hogy személyesen nem találkozhattunk!


Még egyszer köszönünk mindent:
Csaba

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145