A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Tímea egy hetes útja

Lajaticoban szálltak meg és onnan kirándultak midnenfelé, befért a Cinque Terre is, utazás tranzitszállásokkal

2014 juniusi mail

 Kedves Viki!

Tegnap érkeztünk haza a hét napos olaszországi nyaralásról. Meg szeretném köszönni a szállásfoglalással kapcsolatos segítségedet és azt, hogy egy nagyon részletes leírással vártál bennünket a szálláson, amiben mindenféle okosság, tanács, javaslat megtalálható a környékkel kapcsolatban.

A Lajatico mellett található Residence (54es) minden igényünket teljes mértékben kielégítette. Az apartman, a felszereltsége, a medence, a csönd, a környezet, a nagyvárosok közelsége, a kisvárosok közelsége, szóval minden teljesen rendben volt. Mindennel felszerelt, ami szükséges egy négy fős család ellátásához. Lajaticoban a pékséget nagyon tudom ajánlani és La Rosa-ban a COOP boltban vásároltunk rendszeresen. Ha valaki érintett, akkor a La Rosa-ban található IP benzinkútnál elfogadják a MOL benzinkártyát, ami nekünk nagy segítség volt.

Az olasz emberek közvetlenek, barátságosak, segítőkészek voltak végig.

Mi az első napot Velencében töltöttük. Mestre-ben, a Hotel Ambasciatori-ban foglaltam egy éjszakára szállást. A Hotelt átutazásra nyugodt szívvel tudom ajánlani. Finom reggelit kaptunk, a recepciósok nagyon segítőkészek voltak, buszjegyet náluk is tudtunk vásárolni. A 4L jelzésű busz visz be Velencébe (kb. 8 perc), ami pont a szálloda előtt áll meg és oda is érkezik vissza.

Másnap indultunk Lajatico felé, ezt a napot a környék megismerésére szántuk és az élelmiszer beszerzésére. Következő nap felfedeztük Pisa-t és Lucca-t, mindkettő gyönyörű. Lucca-ban érdemes biciklit bérelni!

Másnap Firenze volt a cél. Oda nem mertünk bemenni autóval, ezért Montelupo-ig elmentünk autóval (45perc) , ott a vasútállomás mellett (ingyenes parkolóban) hagytuk az autót. Megvettük a vonatjegyet (kb. 3 euro volt fejenként) és 20 perc alatt be is vitt minket Firenzébe, a látványosságok tövébe. Szerintem a legegyszerűbb megoldás.

Következő nap Cinque Terre volt a célállomás. Ahogy írtad, már reggel 8-kor elindultunk, így a 10.30-as hajót el is értük. Pontosan úgy volt minden, ahogy nálad olvastam. Az útvonal, a parkolás (talán 1 euróval több már a parkolás), az ingyenes kisbusz, ami levitt minket a hajókhoz, szóval rendben ment minden és nagyon élveztük az egész napot. A tenger lehetett volna kicsit melegebb, de a gyerekek így is élvezték :). Ami még meglepő volt, hogy az éttermi árak sincsenek elszállva Cinque Terre-ben, úgyhogy simán ebédeltünk itt is étteremben.

Utolsó Toszkán napunkon a szálláson maradtunk és élveztük a medencézést, meg a pihenést.

Azután elindultunk Szlovénia felé, ahol szintén aludtunk egy éjszakát. Hotel Jelovica. Ezt is nyugodtan tudom ajánlani átutazásra. Szlovénia egyébként is gyönyörű! Ez a hotel pedig a bledi-tó partján található. Finom vacsorát és reggelit kaptunk.

Jövőre szeretnénk visszamenni a Lajatico residencebe.. :)

Köszönök mindent,

P. Tímea

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145