A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Katiék 2 hete Toszkánában

2017 júniusában töltött el Kati családjával 2 hetet Monika apartmanházában hogy kirándulni és tengerpartozni is tudjon. Ahogy látjátok rendesen felkészült előtte és a weboldalat is úgy tűnik átnézte így remélem könnyebb volt nekik sok szituációban.

 Szia Viki!

Ahogy ígértem, küldök egy rövid élménybeszámolót 2 hetes toszkán nyaralásunkról.

Mónika apartmanházában voltunk Cecinához közel. Az ház valóban nagyon szép helyen fekszik, ideális csillagtúrákhoz, a kert és különösen a medence igényesen, nagy gonddal karbantartott, látszik, hogy ez a házigazdák vállalkozása. Nagyon jól éreztük magunkat fent a dombon, éppen ezért a délelőttöket a medence körül töltöttük és csak ebéd ill. kis szieszta után indultunk a tengerpartra vagy kisebb kirándulásokra, amikor már nem volt rekkenő hőség. Ha hosszabb útra indultunk, akkor pedig már reggel startoltunk a szállásról.

Szerencsénk volt a júniusi időponttal, mert sem a strand, sem az autópályák, utak nem voltak még zsúfoltak. Minden hasznos infót, tanácsot a Te oldalodról olvastunk el, nap mint nap. ( A háznál most már van erősebb wifi, a teraszon és a nappaliban is jól működik - fent is) Zsiga Henrik Toszkána c. könyve is nálunk volt, de azt hamar félretettük, mert egyáltalán nem tetszett a stílusa.

Strandolni csak Vadára jártunk (fehér homokos part). Itt tényleg igaz, hogy könnyen meg lehet égni, első nap mi is így jártunk, naptej ellenére. Azt is megerősítjük, hogy itt elég max. 4 óra, így is szép barnák lettünk nyaralás végére. Újabb infó: A nagy parkoló 16.00 után már csak 3€-ba került és fél8-ig még igazán kellemes volt lent a parton. Gyönyörű fotókat készítettünk, bámulatos a szikrázó fehér homok és a türkizkék tenger! Egy alkalommal elmentünk a cecinai kavicsos részre is, de az nem tetszett nekünk annyira.

A fakultatív programodon Lajaticoban és környékén mi is részt vettünk. Ezt a programot kötelezően ajánljuk minden vendégnek! Nagyon jól éreztük magunkat, igazán hasznos infókat meséltél, érdekes volt megismerni egy kicsit a helyi termelőket. Ilyen helyekre mi nem tudtunk volna egyedül elmenni, ill. bonyolítja a dolgot, hogy a helyiek egyáltalán nem beszélnek idegen nyelveket. Jó minőségű, finom termékeket vásároltunk mindenhol. Köszönet érte!!

A hosszabb, egész napos kirándulásaink során eljutottunk : Firenzébe, Sienába, Pisába és Luccába. Firenzébe vasárnap mentünk, ahogy ajánlottad. Ez így nagyon kellemes volt, az Arno partján parkoltunk, a megbeszélt helyen. Bár a városban hömpölygött a tömeg, de tényleg igaz, hogy a firenzeiek a strandon vannak ekkor és így mi mégis mindent jól be tudtunk járni. Sienába szerdán, piaci napon mentünk - ezt is a weboldaladon olvastuk. Csak az menjen piaci napon várost nézni, aki bírja a dugót és a várakozást. Több mint 45 percig tartott, míg a lehajtótól a városban araszolva az erőd közelében meg tudtunk állni. Viszont utána fantasztikus palotákat, templomokat láttunk. Itt a palio előtti napokban voltunk, ekkor már javában készültek a versenyre a főtéren. A Pisa & Lucca kiránduló napra eredetileg beterveztünk egy Viareggio-s parti sétát esetleg fürdést, viszont a két városban annyit gyalogoltunk, hogy erre már nem volt erőnk. Pisában a belvárosban, parkolóházban parkoltunk, nagyon jó bevásárló utcákat találtunk, nem csak a Ferde tornyot néztük meg. Luccában a városfal előtt tettük le "előírás szerint" az autót. Nagyon tetszett ez a város is! A kisebb kirándulásaink alkalmával többször voltunk Volterrában, hisz ez csak 13 km-re fekszik a háztól. Nagyon elbűvölt bennünket San Gimignano is. Itt vettük a legszebb ajándékainkat. Ezt is írtad, ha látunk valamit, itt vegyük meg, mert később nem lesz.

Sok helyen fagyiztunk, kávéztunk, boroztunk, ha elfáradtunk beültünk valahova pihenni és feltöltődni. A ház közelében lévő étteremben ettük a legjobb pizzát, tényleg minden este tele volt a parkoló. A strandról hazafelé jövet minden alkalommal megálltunk a cecinai Lidlben, itt nagyon jól be tudtunk vásárolni, sokkal jobb termékeket találtunk, mint itthon.

Mint ahogy fentebb említettem a két hét alatt igazán sok mindent láttunk, kb. 1300 km-t tettünk meg csak Toszkánán belül. Eddig még nem volt ilyen tartalmas, változatos nyaralásunk, ezért emelkedik ki ez a élmény a többi közül.

Nagyon köszönjük a sok tanácsot, ötletet, segítséget és csodás nyarat kívánunk Neked!

Üdv
Kati és családja

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145