A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Fogyatékkal élők Toszkánában

Akinek van nemzetközi mozgássérült igazolványa az behajthat az egyébként zárt belvárosokba és ingyen parkolhat a mozgássérült helyek egyikén, de vannak kedvezmények múzaumokban is akár egy nagyothallo igazolvánnyal is- Éva rása

2018as mail 

Kedves Viki!

Szeretném megírni toszkánai látogatásunk tapasztalatait egy kicsit más szemszögből. Azon túl, hogy számunkra is felejthetetlen élményt nyújtott a 10 napos utazásunk és már a visszatérést tervezzük, kevés szó esik különböző fórumokon, hogy a fogyatékkal élők milyen kedvezményekben részesülhetnek.

Nagyothallóként tagja vagyok a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének, ezáltal fényképes tagsági igazolvánnyal rendelkezem, mely Magyarországon érvényes.
De! Bármerre járok, rákérdezek, hogy kaphatok-e bármilyen kedvezményt. Természetesen külföldön a jegypénztárosoknak nem ismerős ez az igazolvány, de elmagyarázom angolul vagy olaszul, hogy ez a magyar szervezet igazolványa és szerencsére a hátulján angolul is rajta van a szervezet neve. És láss csodát! Ennek köszönhetően minden általunk felkeresett látnivalóhoz, nevezetességhez ingyenes belépőjegyet biztosítottak számomra és 1 fő kísérőmnek.
Még az Uffizi-be telefonon lefoglalt jegyünk foglalási díját sem kellett megfizetnünk. Pisa-ban, a ferde torony látogatásakor nem jegyet, hanem egy nyilatkozat példányát kaptuk, mi szerint én, alulírott xy fogyatékkal élő vagyok és képes vagyok a 251 lépcsőfokot megtenni, kísérőm pedig teljes felelősséget vállal értem. Név, személyi igazolvány száma, dátum, aláírás és kész, ezzel állhattunk sorba a toronyhoz az adott időpontra.
Tehát nagyon pozitívan állnak hozzá és biztosítják az ingyenes belépést amennyiben igazolni tudod, hogy fogyatékkal élő vagy. Érdemes mindig rákérdezni! Azt nem tudom, hogy a MÁK (Magyar Államkincstár) igazolvánnyal hogy lehet boldogulni, nekem nincs.
Hasonló tapasztalataim voltak két évvel ezelőtt Marche régióban és San Marino-ban is, akkor egyetlen helyen, Urbino-ban nem kaptam/kaptunk kedvezményt.
Köszönöm Viki, hogy tarthattam veled a kapcsolatot, számos ötletet és információt kaptam a honlapodról!
Üdvözlettel:
N. Évi

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145