A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Gabiék újra jöttek 2018

Gabiék két tinédzserkorú gyerekkel vágtak neki újra a toszkán nyaralásnak. Monika apartmanházában voltak és sokat kiréndultak, Roma, Saturnia és Elba is belefért
 
Gabiék voltak már itt 4 éve és most 2018 aug 25től újrajöttek, egy hetet töltöttek Monika apartmanházában de előtte Romában is megfordultak. Lássuk mi írt nekem hazaérkezés után:
 
 
Szia Viki,
 
szombaton hazaértünk a nyaralásból, ezúton szeretném megköszönni az idei évi segítségedet is! :)
 
Minden nagyon szuper volt, Monikáék szállása, a hely, a környék, az időjárás, minden. Róma is nagyon tetszett, ami kicsit zavaró volt az a rettentő tömeg minden látványosságnál. Alig lehetett úgy fotót készíteni, hogy rengeteg más ember ne legyen benne:):) De tudom, hogy a híres helyek ezzel járnak, főleg a nyári időszakban. Nagyrészt minden látványosságot megnéztünk, teljesen gyalog jártuk be a várost, 15 km volt estére a lábunkban.
 
Röviden a programjainkról:
nagyjából minden másnapra terveztünk elmenős programot, a maradék időben pedig pihentünk, napoztunk a medencénél a szálláson.
Elsőként Rómából felfelé jövet bementünk a Saturnia fürdőhelyhez, ami nagyon tetszett, fürödtünk is, de mivel szombat volt, itt is rettentő tömeget fogtunk ki:)
Innen próbáltunk San Galgano felé menni tovább, (nem vissza a gyorsforgalmira, hanem az alsóbb rendű utakon, a GPS-t követve). Kb. 7-8 km után egyre rosszabb minőségű utak voltak, végül földút volt, úgyhogy nagy sajnálatunkra a visszafordulást választottuk, így ez kimaradt. Szerettem volna valamelyik másik nap a szállásunk felől megközelíteni, de a férjem azt mondta, hogy nem kockáztat többet ilyen utakon:)
 
Következő napi kirándulás volt Populonia, és utána fürdés a Barratti öbölben. Felmentünk a várhoz, nagyon szép a kilátás, és a tenger színe tényleg elvarázsoló. Strandolni először Barratti kikötőjénél kezdtünk, ahol sekély volt ugyan a víz, de beljebb is tele volt kövekkel, amiket már látni nem lehetett, ezért egy idő után átpakoltunk a homokos részre, ahol természetesen nagyon-nagyon sokan voltak, de itt felhőtlenül tudtuk élvezni a tenger hullámait:)
 
Szerdán mentünk át komppal Elbára, a 10.45-ös járattal. Előtte kicsit körülnéztünk San Vincenzoban. A kocsit Piombinoban hagytuk, fentebb a városban, kicsit gyalogoltunk a kikötőbe. Elba: Portoferraio szintén nagyon szép kis város, keresztül-kasul mászkáltunk, fel az erődhöz, aztán Napoleon pihenős házához, ide be is mentünk, ez nagyon tetszett. Megnéztünk egy strandot is, de csak a lábunkat mártogattuk bele a vízbe, mert nem vittünk fürdőcuccot.
Azt gondoljuk, hogy egy nap kevés erre a szigetre, ahhoz elég drága volt az átkompolás, hogy csak egy helyen töltsünk pár órát. Egyszer majd úgy szeretnék ide eljönni, hogy több napra, és az egész szigetet bejárni, mert nagyon izgat pl. a másik végén lévő hegyi kirándulás:)
 
Utolsó elmenős program San Gimignano és Volterra volt, ezeken a helyeken már voltunk 2014-ben, tudtuk mit várjunk, most sem csalódtunk, rettentő hangulatosak ezek a domb tetején lévő sikátoros, ókori települések, utcák.
 
Szombaton hazafelé jó idő volt még Olaszországban, Bibione környékén volt lassabb haladás az autópályán, utána Szlovéniában végig esett csendesen az eső. Magyarországra beérve hatalmas felhőszakadást kaptunk, ami majdnem teljesen hazáig tartott, besötétedett, alig láttunk valamit az útból, autókból, legjobban attól féltem, hogy valami vízátfolyásra megyünk, és felborulunk. Párom jobban elfáradt ebben a két órában, mint az egész napi vezetésben.
 
Összességében nagyon jól éreztük magunkat, szuper nyaralás volt, most is rettentő sokat támaszkodtam az oldaladon lévő információkra, mint korábban, úgyhogy azt gondolom nagyon sok magyarnak segítesz, hogy megismerhessük Toszkána szépségeit, hétköznapjait.
 
Köszönök még egyszer mindent, és másodszor is azt mondom, szeretném még visszamenni:)
 
Minden jót!
Gabi

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145