A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Amikor 21 ember összefog...

Amikor sok barát szeretne együtt nyaralni az egy elég nehéz eset de van akinek sikerül

 Tehát a cspat Anghiari mellett vett ki egy nagy házat medencével. Ez már Umbria és Toscana határán van tehát közel van Arezzo (fél óra) Cortona (1ora) de Perugia is 1 óra- ideális pihenésre vágyóknak akik szeretik a nagy erdőket.

Szia!

Aug.11-18-ig voltunk Toszkánában, Anghiari és Arezzo között egy hegytetőn volt a szállásunk, egy  medencés villa (21-en voltunk +1 kutya ) , vele szemben egy étterem van. A ház emeletén voltak a hálók és fürdőszobák, a földszinten a konyha-étkező-nappali-társalgó-bár szóval a közösségi terek, nagy udvar, parkoló, grillező, medence, csocsó, ping-pong, kinti étkező
11 különböző életkorú gyerekkel szerintem elég sokfelé jártunk: voltunk Sienában ( már nagyon készültek a Palio-ra), Montepulcianoban boroztunk, körülnéztünk Arezzoban, Anghiariban, Firenzébe is elmentünk. S ugyan nem Toscana, de nem volt igazán messze tőlünk és azt hiszem mindenki a szívébe zárta, mert csodaszép hely, az Assisi volt ahová még eljutottunk. A tengert sajnos muszáj volt a listáról levenni, messze volt, de helyette volt medence, grillező, kártyaparti, borkostoló ( Montepulcianoban beszerzett borokkal), jókat főztünk és éttermekben is voltunk. Szóval mozgalmas volt, de azért jutott idő pihenésre is.
Firenze nagyon szép, a fő látnivalói gyalog is könnyen bejárhatóak és csodásak,a top 10 látnivalót megnéztük ( persze a nagyobb részét csak kívülről) de az 1 nap amit ott töltöttünk csak ennyire volt elég. Lehet ezért megköveznek, de nekem Firenze már túl sok volt, olyan értelemben hogy iszonyatosan nagy a tömeg, sok a turista a városban, ami a kisebb városokban ahol jártunk nem volt ennyire zavaró, még ilyenkor a főszezonban sem.
Hazafelé a mi családunk egy kis kitérővel jött, útba ejtettünk egy pár órás pisai pihenőt, mondván ha már idáig eljöttünk ezt muszáj megnézni, és nem bántuk meg!
Szóval jól éreztük magunkat, csodálatos ez a vidék, gyönyörű helyen élsz! Sokan mondták, hogy drága lesz majd itt minden (mondjuk az üzemanyag az brutál szerintem is ), de nem volt nagy különbség a szlovén, horvát vagy a német bolti-éttermi árakhoz ,belépőjegyekhez képest, sőt volt ami még olcsóbb mint itthon pl. tészták . A lányom azóta csak parmezánnal hajlandó megenni a tésztákat, pedig előtte csak a trappista jött szóba nála, úgyhogy hoztunk is belőle egy jó adagot.

Toszkána minden része egy külön kis csoda, remélem még eljutunk más részeibe is!
további sok sikert a munkádhoz, a honlapodhoz

Anikó (Csabi felesége)

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145