Tésztagyúrás Rékával

Egy tűzről pattant magyar lányzó aki Toszkánába költözött és mindent tud a pastákról, lisztek-formák-ízek-szószok témában. Szeptember 20ig

Egy tűzről pattant magyar lányzó, aki Toszkánába költözött és mindent tud a pasta-król legyen szó a lisztekről, formákról, töltelékekről, szószokról.

A híres etruszk város, Volterra hozzánk is csak fél óra, ezért sokat járok ide, imádom a kilátást innen fentről és a magas kőházak közötti szűk utcákat is a kis boltokkal. Igazi középkori hangulata miatt egyre népszerűbb, de mégis kisvárosias, mintha megállt volna az idő 500 éve. 2018-ban egy helyi magyar, Réka egyre népszerűbb lett a városban a tésztás óráival, és idén is várja a családokat, párokat, baráti társaságokat és nagyobb csoportokat.
Ügyvédből vált a bio ételek kedvelőjévé, szakáccsá és tészta-tudorrá és amellett, hogy olasz tésztanyújtó szakértőktől tanul, folyamatosan járja Olaszországot, hogy minél több format, technikát, tradíciót ismerjen meg.
A 2,5 órás kurzuson a toszkán pici (ejtsd “pícsí”) és pappardelle (szélesmetélt) mellett a spenótos-ricottás raviolit is lépésrôl lépésre együtt varázsoljátok az asztalra. Előzetes egyeztetés alapján pedig más tésztákról is tanulhattok, így orecchiette, gnocchi, gnudi, spaghetti alla chitarra, corzetti, malloreddus, garganelli, busiate, trofie…és akár színes tésztákat is készíthettek.

A tészta története mellett az egyes tésztafajtűk osztályozásáró is tanultok, de szó lesz a toszkán konyha alapelveiről, a tészta toszkán konyhabeli szerepéről, és kipróbálhatjátok a Réka által Itália különböző régióiból összegyűjtött tradicionális tésztakészítő konyhai eszközök kollekciójának darabjait is.

A kurzust egy könnyed ebéd vagy vacsora követi, amelynek keretében az általatok készített háromféle tésztát az azokhoz illő, egy-egy tradicionális szósszal kóstoljátok meg egy pohár toszkán bor kíséretében, frissítőként pedig vizet és kávét kínálnak. Egyszerre minimum 2 max 25 főt tudnak fogadni, fejenként 60 euroba kerül (étkezéssel együtt), gyerekek 10 éves kor alatt 30 euro, baráti társaságoknak kedvezményes áron.

időpontokért és további információkért keressétek Rékát e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy telefonon: 06 30 3930101

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145