A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

livornoi kirándulás

Livorno rejtett szépségei, hajókázás a kanálisokon, a város felderítése busszal- egy félnapos kirándulás Toszkána legnagyobb kikötővárosában

felnőtteknek 30 euro, gyerekeknek 15 eu 

Livorno nem hasonlítható össze Firenzével vagy Sienával és ugyan vannak szép részei de azt egy átlagos turista meg sem találja szerintem. Mi viszont kényelmesen a hajóból és buszról nézve megnézünk minden szépséget. A kikötőben van egy régi és új erőd ami a Mediciek nevéhez fűződik csakúgy mint a csatornarendszer ami Velencéhez teszi hasonlóvá. Strandolni itt nem nagyon lehet de van tengerész akadémia, akvárium rossz idő esetére és az egyik legszebb fedett piac amit valaha láttam , nem beszélve az isteni halas éttermekről. A véros bővebb bemutatását a tengerpartos menüben találjátok, vagy klikk ide.

A túrát délelöttre tettem aminek több oka van főleg a nyári hőség és az hogy így a lelkesebbek délután elmerülhetnek a város felfedezésében és folytathatják a kört egy finom halas ebéddel vagy gyerekekkel az akváriumban, visszamehetnek Montenero kolostorához a funicolare-val....

A túra két részből áll, az egyik órában egy turistabusszal járjuk be a várost és mivel a jegy érvényes egész napra aki akar utána visszamehet bármelyik megállóban lévő múzeum/látnivaló alaposabb megtekintéséhez ahol kedvezményt is adnak a belépő árából. A buszon van árnyékos tető, füles több nyelven, én magyarul mondom nektek közben amit látunk, a jegy 24 órára érvényes.. A másik rész egy hajókázás a csatornákon ahol látjuk a régi és új erődöt, kikötőt és a házak közötti Kisvelence részt. Amennyiben összejön legalább 22 fő saját hajónk lenne egyébként meg másokkal együtt vagyunk és ettől függően van a sorrend is vagyis hogy előbb hajókázunk vagy a buszozás után.

A busz a belvárosból indul és a következő helyeket érinti: Velencei negyed, új erőd, régi erőd és kikötő a Quattro Mori szoborral, majd végigmegy tengerparton: Terrazza Mascagni, Akvárium, Lovi és a Tengerész Akadémia mellett egészen fel a Livorno határában lévő dombtetőre. Az 5ös megállónál át lehet szállni a funicolare-ra (ingyen) ami felvisz Montenero kolostorába ahol a Madonna szobrot örzik és a kilátás is fantasztikus a tengerre/városra. Visszafelé ugyanúgy a tengerparton jön a busz de aztán érinti a Fattori Muzeumot, a Termszettudományi múzeumot, Modigliano festő házát és a fedett piacnál ér vissza. A jegy érvényes a funicolare-ra is, 1-2 euro kedvezményt jelent az Akváriumnál ( leírás, nyitvatartás, árak az adott menüben), 1 euro kedvezményt jelent a Modigliani házban bár ez csak délelött van nyitva, 70%ot a természettudományi múzeumban.

A hajókázáshoz 25-50 fős hajók vannak amikkel a csatornákon megyünk egészen a kikötőig ahol a nagy óceánjárók ma is megállnak a régi erőd mellett. A főcsatorna mellett épültek a város nemzetközi lakosságának negyedei, palazzok amig egy virágkorra emlékeztetnek, a piac és szerencsére a világháborúban ez a rész kevesebb kárt szenvedett. Az idegenvezető mesél nekünk a város történelméről, híres szülötteiről és tipikus ételeiről- én meg fordítom nektek magyarra. A hajó nem fedett tehát ajánlott a kalap, napkrém használata.

A terveim szerint reggel 9,30kor találkozunk Livorno belvárosában a Piazza Grande-n és 10 órakor kezdjük az busszal/hajóval az első kört majd egy kávészünet és utána folytatjuk a másikkal. Írjatok ha jönnétek a  emailcímre

Költségek 2019ben: városnéző busz 13 euro, gyerekek 5-15 éves kor között 6euro, a hajókázás 12 euro, gyerekeknek 5-12 év között 5 euro, 4év alatt ingyenes. Városnéző busz 24órás jegy és hajókázás együtt kedvezményesen 23 euro, plusz nekem számoljatok 10 eurot fejenként, gyereknek 5 eurot. Vagyis a teljes kör felnőtteknek 33eu, gyerekeknek 15eu. Ez is minimum 10 fő esetén indul!!

Hogy mikor megyünk? Az előrelátható időpontokat a jelentkezés programokra menüben találjátok (klikk) de legalább 10 fős csapatoknak más időpontok is lehetségesek, csak írjatok

Parkolási tanácsok Livornohoz: 

  • 5 percre ( Piazza Unità D'Italia), 1 euro az első óra 1,50 euro a további óra(k), sorompo, jegy automata fizetés kártyával és kpvel is (kb 150eutohely)
  • 10 percre Odeon (via Giuseppe Verdi 59 ) többszintes parkológarázs, 1 euro/óra, napi díj 8euro 
  • 15 percre Porto ( via della Cinta Esterna ) vagyis a kikötőben kb 15 percre egy nagyobb parkoló 220 autóhellye, itt csak 0,40 euro egy óra, be van kerítve, videoval figyelt

 

Hozzászólások   

0 #1 Viki 2018-07-16 15:08
2018asok
Kedves Viki!

Már korábban szerettem volna jelentkezni, de nem volt rá időm. Hétfőn este sikeresen megérkeztünk Magyarországra, viszont a kutyusunkkal történt egy kis baleset és azzal voltam elfoglalva.
Csak meg szeretnénk köszönni mindent, amit Tőled kaptunk! A termelői kirándulás szuper volt, és örülünk, hogy Livorno-t veled fedezhettük fel!
További sok sikert a munkádhoz, biztos vagyok benne, hogy még fogunk találkozni!
(lehet, hogy még idén augusztusban, a balatonakarattyai Il Mercato-ban ;))

Sok puszi:

Beáta és Sándor

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145