A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Diotto

szept első hétvégéjén tartják ezt az egyre híresebb középkori napot, ami a Mediciek idejébe vezet be minket. Van korhű kosztumos felvonulás, zászlódobálók és középkori lovagi játékok, kézműves és helyi termelők standjai és ilyenkor lehet a helyi pénzzel fizetni amit fiorino-nak hívnak :)

Firenze mellett van Scarperia, ez a kis falu a közepén egy régi várral, melyet Castel San Barnaba-nak hívtak a Firenzei köztársaság idején. Scarperia-t még 1306 szeptember 7én alapították a firenzeiek, amihez mindig hűséges maradt. Ez az ünnep arra a napra emlékeztet (szept 8), amikor a Vicario vagyis kinevezett hivatalnok befejezte az egy éves munkáját és átadta helyét utódjának. Csak a háborúk idején hagyták el az ünneplést, aztán a 60as években kezdték el újra megtartani ezt az eseményt.

Először egy középkori felvonulást láthatunk, ahol a helyi és a firenzei nemesek vonulnak végig a belvároson a Piazza de' Vicari-ig, ahol megállnak a Palazzo épülete előtt. Ekkor kezdődik a festa, rákezdenek a dobosok, a trombitások, jöhetnek a zászlódobálók - Castel San Barnaba és az Uffizi csapatai. Ezután a játékok mestere (maestro dei giochi) kihirdeti az 5 középkori erőfelmérő és ügyességi játék kezdetét. Ezekközé tartozik a késhajítás, téglán-futás és hasonlók, melynek végén kihisdteik a győztes csapatot. Mindegyiknek vannak saját szurkolói, akiknek hasonló színű ruhája jelzi hovatartozásukat.

Nem csak a verseny napján érdemes ide ellátogatni, mert előtte és utána is vannak kulturális, zenei programok a folklor jegyében. Sőt a vesenyt megelőző vasárnap pár éve reneszánsz napot tartanak, amikor lezárják a belvárost és átvedlik a városka az 1400as eévekhez hasonlóvá. Ezen a napon saját oénzt adnak ki, melyet fiorinonak neveznek, ezzel lehet fizetni mindenhol. A környékbeli földművesek már hajnalban behordják temrékeiket és a locandában helyi ételeket lehet megkostolni

folyt köv.

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145