A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

helyi termelők

Nincsen annál jobb mint közvetlenül a termelőtől megvenni a minőségi a saját termékét aminek minősége garantált és árban is jobban járunk általában.

Ha nem csak vásárolni szeretnél hanem megtudni hogy is készül az olaj, hogyan tratják az állatokat egy farmon és kosotlni is szeretnél akkor jöhetsz velem a helyi termelős kiréndulásra, amiből már 2 féle is van. Első körben a sajt-olívaolaj-bor kerül terítékre egy kis falu, Lajatico felfedezésével- részletekhet klikk ide. Ha már nem elöszőr jössz és valami újra vágysz akkor itt az új téma: likörgyár, szarvaszgomba és tésztakészítés egy másik kis falu felderítésével, ez így fog kinézni, klikk

Ha csak vásárolni akarsz akkor kezdjük Lajaticoval, azért mert itt élek és itt ismerem igazán a termelőket és mert ide elég sokan járnak már az utóbbi 10 évben. 

Kicsit északabbra a kis reptér oldalában kövessétek a táblákat a Via del Orto nevű helyhez, amiegy lapos épület a mezőn ahol friss húst, gyümölcsöt, zöldséget vehettek a helyi termelőktől de vannak italok és tartós élelmikszerek is. A bejárat melletti automatából akár éjjel is vehettek friss tejet amit Volterrából hoznak, persze kell hozzá egy üveg amibe beletölti a gép a tejet , természetesen az autómata egy hűtőszekrény is egyben. Napközben bent tudtok palackot venni hozzá ha nem hoztatok.Címe Capannoli, strada comunale Pian di Roglio 24, nyitva 8-13 és 16-20 között hétfőtől szombatig, a weboldalukhoz klikk ide.

A közeli Forcoliban találjátok a Savini tartuffo nevű céget ahol szarvasgombával foglalkoznak és a kis boltban lehet is venni krémet, olajat vagy magát a 'gázillatú' gombát.  

szarvasgomba/tartuffo: Siena alatt Asciano mellett vehettek is belőle és ha akartok benevezhettek egy keresésre is!  Keressétek a Tartuffai del Garbo-t. Címük a weboldalukhoz klikk ide 

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145