A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Colle és Casole di Elsa

Ahogy Volterra és Siena között autózunk mindig felbukkan az egyik kisváros a dombtetőn- kevésbé híresek de pont ezért csendesebbek, autentikusabbak mint ismert társaik.

Két kis városka a dombtetőn ahova csak ritkán téved egy turista. Még kint ülnek a helyi bécsik a tabachi előtt és kávéznak a hölgyek a másik oldalon. A belvárosban még láthatók a többszázéves középkori kőházak, csendes templomok, a macskák ott nyújtóznak az ablakban és héronkerekűvel száguldoznak a macsakaköves utcákon. 

Colla Val di Elsa sok érdekességet rejt, pl a régi vérosrészhez felmehettek lifttel vagy gyalog, ez a Colle Alta nevet viseli. Egy hosszúkás domb amin szinte csak egy utca fut középen és mindkét iránybanegy sor ház áll. Terein egyre több étterem, kávéző asztalait létom, voltunk itt vacsorázni és a msieria fesztán is júniusban és mindig nagy nyüzsgés fogadott minket. Collénak a déli részén aminek Graciano a neve egy világoskék színű kis patak is csörgedezik amit egy gyalogösvény szegélyez, aminek teljes hossza 4 km. A folóban több helyen vízesések, benyúló fák indákkal és madárcsicsergés... kicsit olyan mintha egy trópusi erdőben lennénk. 

 

addig is pár kép

 Casole dElsa

 

Colle val d'Elsa

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145