A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

kiadó lakások egy kis faluban ***

Egy toszkán faluban minden autentikusabb, a lakások rusztikusak, igaz nincsen medence de elsétálhatunk reggel kávézni, este vacsorázni. 

Képzeljetek el kis falut a dombtetőn, kanyargós, szűk utcácskákat ahol mindenki ismer mindenkit és a vendégeknek is előre köszönnek a második naptól. Az egyik irányban mindig feltűnik Volterra ami kimagasodik a dombok közül, a másik irányban még a Pisa mögötti hegyeket látni a háttérben. A belsőket általában felújították, de többnyire meghagyták a csupasz kőfalakat, a fagerendékat, a kandalót és az antik bútorokat is. Innen gyalog lehet menni a térre kávézni vagy a pékségbe, kisboltba ahol mindent úgy kell kérni a tulajtól. Bár mindegyik lakás tulajdonosa más, közös bennük a hangulat és hogy főszezonban általában olcsóbbak mint egy medencés házban bérelhető apartman. Figyelemmel kisérhető a vidéki élet minden sajátossága, nyugodt és mégis élénk mindennapjai, szinte beragad az autó a házak közötti szűk utcákba és a kilátás fantasztikus.  Ahol este mindenki a kávézó előtti asztaloknál ül, az öregek kártyáznak, a srácok a robogójukkal viszik a lányokat haza, a gyerekek csúzdáznak míg az anyukák a padon pletykálnak és a boltos már másnap előre köszön.... Toszkána közepén vagyunk, a legközelebbi híres város Volterra de San Gimignanó is csak fél órára - erről a részről írtam a Toszkánát bemutató részben, klikk ide

Nézzük az első lakásokat vagyis amiket legutoljára tettem fel ide. 

No562 Mario kiadó lakása***

Pont az én kiadó lakásom alatt van Lajaticoban így ha többen vagytok kivehetitek együtt a kettőt ( lásd Viki kiadó lakása ). Ők valójában két lakást vettek meg egymás mellett amit egybenyitottak így jöhettek az unokák, rokonok, barátok. Az évek múlásával egyre ritkábban használták ki és így jött az ötlet hogy miért ne lehetne ezt is kiadni. A lakás előnye hogy földszinti és előtte egy terasz és kert van kinti asztallal, narancsfával. Az egész lakás 3 helységből áll: a nappaliba lépünk be ahol van egy konyhapult , étkezőasztal és egy nagy dívány amit ki lehetne húzni. Balra nyílik a hálószoba franciaággyal nagy szekrénnyel és a másik irányba a kis fürdőszoba zuhannyal. Az ablakokon van szunyogháló, a lakásban van internet wifi, fűtés (nincsen légkondi), Tv, hajszárító, a konyhában hűtő. 

egyéb: a ház mellett van egy ingyenes parkoló ( egyébként minden parkoló ingyenes a faluban), 5 perc gyalog a főtér kávézóval, boltokkal, étteremmel, fagyizóval. A Bocelli koncert helyszíne a falu határában van, 10 perc gyalog innen. A lakást du 4-7 között lehet elfoglalni de jobb ha pontosan telefonon egyeztetjük. Ha van időm beugrok én is érkezéskor vagy másnap reggel, egyébként Mário és felesége Antonietta fogad benneteket, de ők cska olaszul beszélnek. Az utcára is néznek ablakok tehát a forgalom zaja felhallatszik ha az ablakokat kinyitjátok, de ez egy kis falu nem egy városi buszos-szirénázós hang és reggel madárcsicsergésre ébredhettek.

A lakás napi ára 65-95 euro 2 főre, általában minimum 3 éjre lehet foglalni, a Bocellire min 5éjre. Hosszabb tartózkodás esetén kedveményt is adnak. Az ár tartalmazza az ágyneműt, huzatokat, törölközőket, internet wifi-t, közműveket kívéve a fűtést és külön fizetendő a végső takarítás ami 20 euro. Érkezéskor kell hagyni kauciót ami 150 euro kp-ben és elutazás előtt visszajár ha minden rendben van ( a konyhában is). Nem lehet hitelkártyával fizetni csak kp-ben (euroban). Van idegenforgalmi adó minden 12 év feletti vendég 1 eurot fizet naponta max 5 éjre.

foglalás/lemondás a lakást 30% előleggel lehet lefoglalni, amit banki átutalással lehet a legegyszerübben eljuttatni amihez mailben küldöm az adatokat. A hátralévő részt helyben az érkezésnél készpénzben lehet fizetni a tulajdonosnak. Az előleg nem jár vissza ha valaki lemondja a foglalást 30 nappal érkezés előtt. Akit érdekel a lakás a szokásos   emailcímre írhat magyarul Vikinek. A foglalásért nem kell pluszban fizetni

Lajatico főtér 300m, Volterra 18km, Pontedera 25km, Pisa 45km, Cecina vagy Vada tengerpart 40-45km, Siena 75km, Firenze belváros 80km

 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

No566 Riccardo lakásai

Ricardonak két kiadó lakása van, a régebbi a Cerro nevű apartman ami egy XII. századi toronyépület alján található. A felújítást 1995ben végezték el figyelembe véve az eredeti stilusát és megőrizve hangulatát. A kőfalakat sok helyen meghagyták csupaszon, a padló szinte mindenhol eredeti égetett csempe vagy tégla, a mennyezetben láthatók az eredeti gesztenyefa gerendák. Az apartman a longobárd torony mellett található, ablakaiból fantasztikus látvány tárul a látogató szeme elé. Nagysága kb 100 m2, és max 7 főnek biztosít szállást. A földszinten a nappaliba lépünk be, ahol van egy kandaló, egy kihúzható dívány és egy tv, innen nyílik a beépített konyha mosógatógéppel és egy nagy 8fős étkezőasztallal. AZ oldalsó ajtón kiléphetünk az utcára de a kis kert már nem használható mert eladták a mellette lévő kis házzal együtt, ezért olcsóbb is idén 2021ben. A lépcső alatt egy kis fürdőt találhatunk wc-vel, fent az emeleten pedig egy kis előtéret egy ággyal, innen nyílik 2 hálószoba és egy nagy fürdőszoba is. Itt fagerendás mennyezet van mindenhol, a kilátás az ablakokból pedig szebb minden képnél.

Az új apartman neve Frantoio nevet apta, hasonló beosztású csak nagyobb, rusztikusan berendezett és van egy saját kis kertje medencével. Van róla egy pár kicsi képem, sajnos évek óta visszajáró vendégek foglalják le ezért szinte soha sem szabad. Ez is bent van a faluban és egy régi olajprésből alakították ki - 2011ben lett készen. A földszinten van egy nagy nappali rész, a régi présből megmaradt malomkővel és oldalt a sajtolóval a falban, van egy kisebb fürdő is zuhanyfülkével. Egy nagy étkező rész és konyha is van persze, kandaló. A medence 9x 5 méteres, mellette fák alatti árnyas rész és napos terasz a napimádóknak. Az emeleten van egy kisebb nappali rész kihúzható dívánnyal, egy franciaágyas hálószoba (baldachino) meg egy másik két külön ággyal és egy fürdőszoba zuhanyfülkével. Jól felszerelt a lakás, van mosogítógép és mosogép is, sat Tv, az emeleti részben légkondicinálás, internet és kint barbecue.

 

egyéb: Riccardonak vagyis a tulajnak van egy apartmanháza is a közelben ahova le lehet menni fürödni mert van egy medence is meg egy kis épület meleltte wc-vel és itt lehet átöltözni is de ez jelenleg a COVID miatt sajnos nem lehettséges. Leginkább a bortermelés köti le az idejét, az általa termelt borból is kaphat mindenki kostolót. Riccardo egyébként építész és beszél angolul, Pontederán lakik innen 25kmre de van egy saját lakása a faluban is és a szülei is itt laknak.

Heti lakásárak 2022ben 

a Cerro olcsóbb mert már nincsen kert és medence használat

2022ben a medencés lakás foglalt  julius 3-aug.28 között

  március 25ig márc.26 -máj. 13* máj. 14 - juni.24 juni.25 - aug.19
    szept. 17tól  szept. 3 - 16 aug.20 - szept.2  
régi lakás ( Cerro) 4+2 350 400 500 550
medencés lakás (Frantoio) 4+2 750 1.100 1.500 2.100

*kivéve Húsvét

Az árak egy hétre az egész apartmanra vonatkoznak, tartalmazza az adókat, áram-, gáz és vizfogyasztást. Kötelező a szombati turnus vagyis érkezés és elutazás. Az ágyneműért, törölközőkért és a hétvégi nagytakaritásért még fejenként 15 eurot kell fizetni. A hideg időszakban a fűtésért külön kell fizetni fogyasztás alapján 1,5eu /m3 . Főszezonban szombattól szombatig tart egy turnus, azaz 7 éjszakát, főszezonon kivül azonban akár pár napra vagy havonta is bérelhető. Kutyát lehet hozni heti 35 euro felárért. Internet wifi ingyen de nem korlátlan. Külön fizetendő kpben érkezéskor a tulajnak az idegenforgalmi adó, ami 1,00 euro /fő/éj minden 12 év feletti turistának, max 5 éjre.

Foglalás/lemondás:ezeket a lakásokat is 30% előleggel lehet lefoglalni amit  banki utalásával kell az adott tulajnak elküldeni, a többit helyben érkezéskor kell fizetni a kpben szintén a tulajnak. Aki lemondja foglalását érkezés előtt kevesebb mint 30nappal annak elveszik az előlege. Vagy átadhatja valakinek a foglalást azonos feltételekkel, ha talál ilyet. Akit érdekelnek ezek a lakások az keressen engem az új  emailcímen, meg tudom kérdezni hogy mikor szabadok és a foglalásnál is segítek.

Lajatico 5km, Volterra 22km, San Gimignano 42 km, a tengerpart Cecinánál 40km, Pisa 50 km Firenze 85 km, Siena 75km

 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

No567  Ginestra apartmanok ÚJ 2022re!

Az úgy kezdődött hogy megkértek hogy intézzem a foglalásokat, takarítást és a vendégek fogadását másik két lakásban is ami ugyanitt van vagyis tőlünk 5kmre Orciaticoban. Mivel nagyon szép, rusztikus lakásokról van szó elvállaltam és azóta 3ra bővült a számuk.

Az Altana és Terrazza nevű két lakás egymás mellett van egy régi középkori ház emeletén, egy ajtóval egybenyithatóak de többnyire külön szoktuk kiadni őket. Az épület két különböző oldalán van a bejáratuk és saját lépcsőjük és a teraszaik is másfelé néznek. A 3. lakás most 2022 januárjára készült el egy komplett felújítás után egy másik kőház földszintjén, a főtér mellett. Tipikus toszkán lakások egy kőházban, fagerendás plafonnal, a padló cotto burkolat, kisebb ablakok vannak zöld spalettával, rusztikus bútorok, külön ide készített konyhák....

 

A kisebbik Altana apartmanban van egy nappali rész nagy étkezőasztallal, kandalóval, Tv -vel és egy kihúzható dívánnyal. Innen nyílik az árkádos hosszúkás terasz egy kisebb kinti asztallal. A nappaliból nyílik a folyosó amin balra van a konyha, spájz és jobbra a fürdőszoba, szemben pedig a hálószoba. A konyhában van nagy hűtő, mikro és kávéfőző, kenyérpirító és minden ami kell a főzéshez, tálaláshoz. A fürdőben van mosdókagyló, wc, bidet és egy zuhany. A hálóban egy nagy ágy komodokkal és szekrény.

A nagyobb apartman vagyis Terrazza 4 hálószobás de igazán egy 2 max 3 felnőttnek és gyerekeknek lenne ideális. Felérve a lépcsőn a nagy nappaliban találjuk magunkat a fagerendás plafonnal, kandalóval fotelekkel. Ha a lépcsőfeljárattól belépünk a nappaliba rögrön balra van az ajtó a nagy teraszra ahonnan fantasztikus a kilátás Lajatico felé egészen Pisáig, van kerti asztal napernyővel és grillező. A nappaliból nyílik hátul jobbra a nagyobbik fürdőszoba zuhannyal és az egyik hálószoba ami 1 fős. Ha a nappaliből rögtön jobbra megyünk egy kerek étkezőasztalt találunk újabbb kandalóval és balra nyílik a konyha. Ha továbbmegyünk az étkezőből egy újabb kis díványos nappali részbe érünk majd innen egy másik fürdőszoba (zuhany nélküli) és a franciaágyas hálószoba. Ha a léőcsőfeljárattal nem jobbra hanem balra megyünk akkot egy kisebb folyosó és előtér következik amiből egy kisebb kuckü nyílik egy fős ággyal (gyereknek) és egy nagyobb háló 2 külön ággyal (1-1fős). 

A Mangiatoia egy másik kőépület földszintján található, sőt a bejárattól egy pár lépcsőt lefelé kell mennünk 3 lépcsőfokon. A tipikus fagerendás belsők mellett most egy újabb felújításon esett át így egy teljesen modern, új konyhát kapott, modern fürdőt. A nagy nappaliban van egy kihúzható dívány is és a szembenlévő falon megmaradt az eredeti istállóból az etetőrész. Ebben az apartmanban 2 hálószoba van, egy nagyobb franciaágyas meg egy kisebb egyszemélyes ággyal de a nappaliban lévő díványt is ki lehet húzni szükség esetén így akár agy 5 fős család is elférn. A lakásban elég rossz a mobiltelefon vétel vagyis csak bizonyos pontokon csörög ki a telefon (de wifi van) 

A lakásokban nincsen légkondi de van ventilátor mindegyik hálóban. Most parabolás internet is van ami kifejezetten jól működik, a jelet egy erősítő is segíti a kis apartmanban hogy ott is megfelelő legyen a vétel. A faluban az utcákon lent viszont nem mindenhol van a telefonnak térerője! És alapvetően a faluban lakók nagyon kedvesek, lehet túrázgatni is az erdőben de már nincsen helyben étterem csak a kávézó és egy kisbolt tartós élelmiszerrel.

 napi apartmanárak 2022ben

6 = 7 vagyis egy éjszaka ingyen van hetes foglalásoknál

LAST MINUTE  engedmény július 25ig

   fő ápr.12- juni.3  jún.4 - júl.8  júli.9-aug.5  aug 8-20 Bocellire
     szept. 10től  aug. 28 -szept 9  aug. 21-27    
 Altana 2(+2) 72 80 46 90 58 95 108
 Mangiatoia 3(+2) 74 85 58 95 70 105 99
 Terrazza 4(+2 )  78 90 100 108 125
plusz fő   10 10 10 10 10

Az árak  2/3/4 főre érvényesek, a plusz 2 férőhelyre napi 10 euro/fő felárat kell fizetni. A nagy aaprtmanban vagyis Terrazza nincsen fűtés tehát október 15től április 15ig nem foglalható.

 

 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

No565  Cristina lakása egy kis lakás itt a faluban ahol én is aludtam már egyszer amikor a saját lakásomban a barátnőimet fogadtam. Ezt a lakást teljesen felújították, modernizálták, egy új konyhát tettek be pár éve. Egy külső lépcső után van az ajtó majd folytatódik a belső lépcső ami a nappaliba vezet. Itt vany egy dívány, tv-vel, mellette egylégtérben az étkező asztal és a teljesen új konyha hűtővel, sütővel. Aztán van egy franciágyas hálószoba és egy új fürdőszoba zuhannyal, bidettel. A lakásban légkondicionáló is van amit távirányítóval lehet használni. Cristina anyukája Barbara az utóbbi években megtanult angolul így alapszinten mindent el tud mondani.

2019es napi árak 2 főre:  az utóbbi években nem adják ki

  • napi 65euro
  • július és augusztus hónapban 75 euro
  • Bocelli koncert idején 90 euro

Aki 7 éjszakát marad az csak 6ot fizet, hosszabb tartózkodásnál kedvezményes árat adnak pl télen. A végső takarítás 20 euro, aki kéri a légkondit az 5 euro/nap plusz költség.

Foglalás/lemondás:a lakást 30% előleggel lehet lefoglalni amit  banki utalásával kell az adott tulajnak elküldeni, a többit helyben érkezéskor kell fizetni a kpben szintén a tulajnak. Aki lemondja foglalását érkezés előtt kevesebb mint 30nappal annak elveszik az előlege. Vagy átadhatja valakinek a foglalást azonos feltételekkel, ha talál ilyet. Akit érdekelnek ezek a lakások az keressen engem  az új  emailcímen, meg tudom kérdezni hogy mikor szabadok és a foglalásnál is segítek.

Lajatico főtere 2perc gyalog, Volterra 25km, San Gimignano 35 km, a tengerpart Cecinánál 45km, Pisa 45 km Firenze 80 km, Siena 80km

 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

No575 Egy közeli kis faluban lakik Claudio akinek a házában van egy kiadó kis lakás amit most újított fel. Csupasz kőfalak, hangulatos berendezés, jól felszerelt és a főtér kávézókkal, boltocskákkal csak 5 perc gyalog. A falu kicsit nagyobb mint Lajatico és innen 15kmre van a hegyoldalon magasabban ezért végig lehet látni Volterrától majdnem Pisáig. Van itt is posta, üzletek, kisboltok, pár étterem, bank és kis terek stb, a környék erdeiben vaddisznót vadászank, az út mellett olajfák rendzett sora . A faluban található egyik többszáz éves épületben lakik a tulajdonos Claudio az emeleten és alul a régi garázst alakította át lakássá. Egy nagy üveges ajtón lehet belépni, van egy nappali rész dívánnyal, egy nagy étkezőasztal, komod Tvvel, konyhapult. Balra lehet belépni a hálószobába amiben egy franciaágy van. Hátul balra egy csigalépcső vezet az alacsony gallériára ahol egy matrac van amit főleg a gyerekek imábnak. Alatta van a fürdőszoba, zuhanykabinnal de persze van mosdó és wc, bide. A lakás teljesen fel lett újítva tehát a régi kőfalak és boltívek megmaradtak de a  fürdő és a berendezés teljesen új. Van egy mosógép is a lakásban, a tv-n külföldi adók is jönnek és van internet wifi. Íme a képek:

napi apartmanár 2019ben 2 főre

napi 85 euro, végső takarítás 35 euro. Aki legalább 7 éjre foglal annak adnak 10% kedvezményt. Az árban benne van persze az ágynemű és huzatok, törölközők és a víz, gáz stb, pluszban van viszont a fűtés ha kell és valaki használja (fogyasztás alapján).

Foglalás/lemondás:ezeket a lakásokat is 30% előleggel lehet lefoglalni amit  banki utalásával kell az adott tulajnak elküldeni, a többit helyben érkezéskor kell fizetni a kpben szintén a tulajnak. Aki lemondja foglalását érkezés előtt kevesebb mint 30nappal annak elveszik az előlege. Vagy átadhatja valakinek a foglalást azonos feltételekkel, ha talál ilyet. Akit érdekelnek ezek a lakások az keressen engem a az új  emailcímen, meg tudom kérdezni hogy mikor szabadok és a foglalásnál is segítek.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

No 563/564 Egy ismerősünk adja ki itt a falu határában a szülei lakását és a mellette lévő kisebbik lakást. Az újépítésű házban a földszinten lakik az egyik család de az emeleten lévő két lakás üres egy ideje. Mindegyik lakásnak van kijárata a keskeny teraszra és a kertben van lehetőség az autót árnyas tető alatt hagyni. A ház kb 500 méterrel van a falu központjától tehát be lehet gyalogolni de nyugis részen van körben megművelt földek, kiskert, háziállatok (csirkék, nyulak). A kisebbik lakás (563) jobbra van a lépcsőn felérve. Egy nappali étkező részbe lépünk be ahol kandaló is van, tvvel. Innen nyílik balra egy konyhafülke , a folyosóról nyílik a nagy fürdő zuhanykabinnal és a végén van a hálószoba amiben egy franciaágy és egy egyszemélyes ágy is van. A nagyobbik lakás (564) balra van és itt egy óriási nappaliba léphetünk be ahol nagy díványok is vannak. A helység hátsó fele egy étkezőrész ahonnan balra nyílik a konyha. A nappaliból jobbra nyílik a folyosó a hálószobákkal és fürdővel. A fürdőszobában kád van, mosdókagyló, bidet, wc. Most 2 hálószobát hagytak nyítva de lenne egy harmadik is- az egyik hálóban franciaágy van, szekrény, a másikban franciaágy és egy egyszemélyes ágy mellette tehát max 5 fős.

egyéb: az udvarban van fedett parkoló az autónak, kinti asztal. A faluba be lehet gyalogolni bár emelkedő van és kb 15 perc. A hátsó udvarban háziállatok vannak pl tyukok, kakas amik nyáron reggel korán kellnek tehát csak azt válassza ezt aki tud ettől aludni.

 

2022es apartmanárak

heti foglalásnál egy éjszaka ingyen van, havi foglalás lehettséges főszezozon kívül

  • kis apartman egy hálóval napi 65-95 euro, 
  • kis apartman 3 főre napi 75-105euro
  • nagy apartman 4 főre napi 85-125 euro
  • nagy apartman 5 főre napi 90-135 euro

Az árban benne vannak a közművek, ágynemű és huzat, törölközők heti cserével. A végső takarításért kell fizetni pluszban 25/50 eurot. A tulajok a földszinten és a szemben lévő házban laknak de csak olaszul beszélnek, és nagyon kedvesek!!

Foglalás/lemondás:ezeket a lakásokat is 30% előleggel lehet lefoglalni amit  banki utalásával kell az adott tulajnak elküldeni, a többit helyben érkezéskor kell fizetni a kpben szintén a tulajnak. Aki lemondja foglalását a főszezoznra érkezés előtt kevesebb mint 30nappal annak elveszik az előlege egyébként eltolható a foglalás. Akit érdekelnek ezek a lakások az keressen engem a  emailcímen, meg tudom kérdezni hogy mikor szabadok és a foglalásnál is segítek.

 

contentmap_plugin

Hozzászólások   

0 #4 Rekavicky 2015-02-26 13:59
2013as mail Francesca lakása
Szia Viki!

Lassan 3 hónap telt el azóta, hogy segítségeddel ismét 2 felejthetetlen hetet tölthettünk Francescánál
Annak, hogy csak most írok egyetlen oka az, hogy ennyi idő kellett ahhoz, hogy az élmények emlékké váljanak. Szinte nem múlt el olyan nap, hogy valami miatt ne került volna szóba ez a nyaralás.
Köszönünk Neked minden segítséget, kirándulásterveket, hajójegyfoglalást.(Sajnos az Elbai kirándulás elmaradt, mert fiacskámról kiderült a Cinque Terre bejárása közben, hogy tengeribeteg.)
Ezzel nagyon megkönnyítetted a dolgunkat,és így másra is jutott időnk.
Bár a 3 évvel ezelőtti 10 nap sokkal trappolósabb volt. Most inkább pihengettünk, és remekül szórakoztunk a faluban élő fiatalokkal. De azért bejártuk a Chianti vidékét, voltunk Vinciben, piacoztunk, fürödtünk több helyen.
Szóval ismét nagyon jól éreztük magunkat, remélem lesz még alkalom arra, hogy visszatérhessünk. Akkor egész biztos, hogy keresni foglak!

Addig is kívánok Neked minden jót, sok munkát, és ehhez sok erőt, jó kedvet!

Andrea
0 #3 Rekavicky 2015-02-26 13:58
2010 juli 7 email Francesca lakása:

Szia Viki,
Fantasztikus 10 napot töltöttünk Toszkánánában! Szeretném megköszönni, hogy egy életreszóló élményhez juthattunk a segítséged által. Valószínű, hogy soha nem jutottunk volna ebbe a kis faluba, ha Te nem ajánlod. Szóval nagyon jó volt minden. Könnyen odataláltunk, a lakás tökéletes, tiszta az pedig, hogy a falu közepén van nagyon nagy élmény volt A háziak kedvesek, apró ajándékokkal kedveskedtek. A környék, és a falu csodálatos, szinte álomszerű. A gyerekek , ha beszélünk valakivel sírva fakadnak, mert a helybeliek közül sok barátot szereztek, azóta állandóan a facebookon lógnak.
Sok helyen jártunk, onnan tényleg mindenhova hamar el tudtunk jutni.A belépők foglalását is köszönjük, hihetetlen, hogy milyen sorok álltak a múzeumok előtt. (A vasárnap tényleg sokkal nyugisabb Firenzében, kedden alig találtunk parkolót.)
Remélem , lesz még alkalom visszamenni ,és ha így lesz, abban biztos vagyok, hogy keresni fogunk.
Még egyszer köszönjük a segítséged, minden jót,
Cs. család
0 #2 Rekavicky 2015-02-26 13:56
2011 febr 25 Riccardo

Szia Viki,

bár már lassan februárt írunk, és kissé hülyén hangzik, de boldog újesztendőt kívánunk neked! A múlt évi - segítségeddel leszervezett - nyaralásunk olyan jól sikerült, olyan mélyen bennünk van azóta is, hogy - ha ki tudjuk gazdálkodni - az idénre is toszkánába szeretnénk menni. És persze megint számítunk rád! :-)

Amiben most a segítségedet szeretnénk kérni, az az alábbiakban foglalható össze: rajtam kívül mindenki tenger-mániás, és hát a múlt évben én "kaptam" a szárazföldet, így most a többiek a tengerhez ragaszkodnak. (Anno július végén-augusztus elején a Riccardonál szálltunk meg és onnan kirándulgattunk a környéken.) Persze azóta is többször felnézek a honlapodra, de annyira elakadok egy-egy szállásnál (ez több órát jelent), hogy nem jutok soha egyről a kettőre. Úgy gondoltam, mivel te első kézből rendelkezel pontos és naprakész információkkal a szállásokról, inkább tőled kérek javaslatot.

Tehát: olyan tenger melletti szállást keresünk, ami ...... Ha megoldható, hogy Orciaticót egy az egyben levisszük a tengerpartra - na az lenne az igazi:-) Ha kell, délebbre is megyünk. Ami még egy kicsit behatárolja álmainkat, hogy számunkra Riccardo háza a non plus ultra volt, de idén annál olcsóbb árkategóriában kell gondolkoznunk. Ja, és főzési lehetőség, ill. 2 szoba kellene.

Kérlek, ha van ilyen a repertoárodban, küldj róla pár szót. Ha esetleg olyan, ami nincs fenn a blogodban, hanem esetleg információval bírsz csak róla, akkor kérlek ajánlj be bennünket. Referenciánk Riccardó :-) Előre is köszönjük.

Várjuk mielőbbi válaszodat, addig is jó pihenést, bár nem tudom, hogy pihensz-e ebben az időszakban. Az olívaolaj-vásárlási lehetőség nagy ötlet, még 1 literem van a nyáron vásároltból, de mielőtt elfogyna rám biztos jelentkezőként számíthatsz.

Most egyenlőre jó éjt, és előre is köszi

F. Éva és az család

ui: úgy időzítenénk, hogy az esetlegesen szerveződő Boccelli koncertre is tudjunk menni, hamár múlt évben lemaradtunk róla
0 #1 Rekavicky 2015-02-26 13:47
2010 szept 13

Szia Viki,

na eljutottam oda, hogy végre néhány szóban megköszönjem neked a nyári toszkánai élményeket. Gondolom nem árulok el meglepő és váratlan új híreket azzal, ha azt mondom, csodálatos-fantasztikus-hihetetlen-meseszerű ..... és így tovább - jelzőkkel tudom csak illetni Toszkánát, és azt az egy hetet, amit ott tölthettünk. Köszönjük, hogy egyáltalán kitaláltad ezt a netes tájékoztatót, neked inkább elhitte mindenki azt, amit leírtál, mintha utazási iroda prospektusaiban olvasta volna. És ami még inkább álomszerűvé tette a dolgokat: készül az ember valamire az általad leírtak és bemutatottak alapján, és kap valami egészen mást, valami sokkal-sokkal többet, sokkal közvetlenebbet, sokkal egyedibbet - amit csak úgy tud megfogalmazni: ide még vissza akarok menni. Nem tudom te hogy vagy most már azzal a tájjal, azokkal az emberekkel, hisz neked a hétköznapokat jelentik, de bennünket egyszerű egy- vagy kéthetes nyaralókat szerintem egytől-egyig elvarázsolt Toszkána mint hely és mint gondolat.

Nem akarok nagyon költői magasságokba emelkedni, ezért néhány szóban a sajnos nagyon is rövid 1 hetünkről: mi Orciaticoban szálltunk meg Riccardo egyik házában a Cerro-ban, és már a megérkezésünkkor elkerültük egymást Vele. Azt felejtettem el csak Neked elmondani, hogy mi Perugia felől érkezünk, nem pedig Firenze felől, így a másik bejáraton értünk a faluba. Segítségeddel aztán minden jóra fordult, megtalált bennünket Riccardo, megmutatta a szállásunkat, és aznapra megoldottuk a falu szórakoztatását azzal, hogy felcuccoltunk a térről a házig. Nagyon jól mulathattak rajtunk az ott lakók, de becsületükre legyen mondva, minden egyes (kb 5-6) pakolás közbeni találkozásnál mosolyogtak ránk, és újra és újra köszöntek, vagyis hát fogadták az egyre erőtlenebb köszönéseinket. Ez a szép szokás egész ottlétünk alatt megmaradt, ugyanis kisfiunk hihetetlen élvezettel már messziről hatalmas csókolomot köszönt minden teremtett léleknek, ami ugye egyrészt hasonlít az olasz köszöntésre, másrészt - mint azt tapasztalhattuk - igaz az olasz emberekre jellemző hihetetlen gyerekszeretet. Azt, hogy mi is a falu lakói lettünk ott mértem le, amikor már nekünk köszöntek az újonnan jött túristák buongiorno-t (biztos, hogy rosszul írom, bocsi), mikor elmentek mellettünk. Ez volt ám a hihetetlen érzés:-)

Először azt terveztem, hogy majd - mint az ottlakók - mi is hosszú sziesztákat tartunk, de aztán a szieszta kimerült abban, hogy csak álltunk, vagy ültünk a melletünk lévő kőfalon, és bámultuk a csodát, a tájat, a mi kis falunkat, mert sajnáltuk alvásra az időt. Egy nap alatt a toronyóra ütését is megszoktuk, sőt már az időt is az ő segítségével mértük, nem az óráéval. Férjem a kabócákkal hadakozott néha - mármint hogy maradjanak már csöndbe, de erre kisfiunk kitalált egy jobb módszert: elkiáltotta magát a kabócalak, azaz egy nagy fenyő alatt, hogy "kabócák hol vagytok?" és azok azonnal elhallgattak. Az estét kivéve ez mindig bevált, bár most visszanézve a videót jó őket újra hallgatni. Napi rutinnal kirándultunk, de mivel kis és nagy gyerek is volt, nem vihettük túlzásba, így elég sok látni és felkeresni-való maradt még a listánkon, tehát az ok máris adott a visszamenetelre. Volterra különösen megfogott mindannyiunkat, így szinte napi rendszerességgel visszatértünk különböző napszakokban. Nem is értem, mi vonzott bennünket annyira oda, de mindegyikünk rá szavazott. Aztán lementünk Cecinába a tengerhez is, amit a gyerekek nagyon élveztek, engem dühített az, ahogy száműztek bennünket egy kb 3x8 méteres sávba. Hiába mondtuk, hogy bérelnénk napernyőt székekkel, azt mondták fullon vannak, holott látványosan üres volt akkor még mindegyik (mert a helyi lakosok bérlik egész szezonra csak nem mennek le minden nap - a szerk). ......
egészen nyugodtan beteheted az írásomat, ahova jónak látod, én csak örülök neki:-) Az azért szíven szúrt, hogy a Cerro-ba mások is mennek! Annyira a mi házunk volt, hogy már akkor mondtam a férjemnek, el sem tudom képzelni, hogy itt előttünk és utánunk mások is nyaralnak. Nem lehetne-e, hogy ez most már csak a miénk? Persze kinevetett, mint amolyan igazi férfi:-(

Képeket megpróbálok válogatni, bár jó részt olyanok, amiken valamelyikünk is rajta van. Azt tudom, hogy csodálatos képeket csinált párom körbe a panorámáról, meg magáról a házról is, és a falu főtere is megörökítésre került. Ja és sok-sok képem van a "felhőnézegetős" délutánomról. De azzal csak a széplelkek mennének valamire:-)) Lekicsinyítem azért a jobbakat, hogy könnyebben tudjam mailen elküldeni.

Mivel boltokba - Volterra melletti szupermarketet kivéve - inkább csak találomra mentünk be, pontos helyüket nem tudom, .....
A látnivalókat mi - ne nevess! - úgy választottuk ki a környéken, hogy kitűztünk egy irányt, ahol esténként fényeket láttunk, aztán másnap elindultunk nagyjából abba az irányba, és a kanyargós utak olyan szépen eltájoltak bennünket, hogy valahol egész máshol lyukadtunk ki - de nagyon élveztük..... Amit mindenképp tudok javasolni annak, aki pl. olyan helyre megy, ahol lehetősége van főzni, hogy vigyen magával toszkán ételrecepteket, és vásárolja meg a hozzávalókat ott helyben, akár a szupermarketben. Isteni finomakat sikerült főznöm, pedig itthon inkább nyűgnek látom ezt a munkát. Ha nekem sikerült, másnak is fog.

...A Cerro melletti kis udvaron van zsálya-bokor, az előttünk lévő lakók hagytak ott mentaszerű fűszert, mi vettünk és hagytunk ott rozmaringot, ezeket minden nap locsolgattuk, és ennyi már elég is fűszernek a toszkán ételekhez. A töltöt nyulamról mindenképp küldök fotót:-)))))
Hú, megint elszaladtak velem a lovak, mondtam ugye, hogy nem fogyok ki az élményekből:-) Te is tudod még ilyen rózsaszínben látni az ottani dolgokat? Remélem!

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145