A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

Monika apartmanháza***

végleg bezárnak 2021ben és eladják a házat

contentmap_plugin

Hozzászólások   

0 #18 Viki 2018-09-05 10:18
2018as visszajárók
Szia Viki,

szombaton hazaértünk a nyaralásból, ezúton szeretném megköszönni az idei évi segítségedet is! :)

Minden nagyon szuper volt, Monikáék szállása, a hely, a környék, az időjárás, minden.
Róma is nagyon tetszett, ami kicsit zavaró volt az a rettentő tömeg minden látványosságnál. .....

Nagyjából minden másnapra terveztünk elmenős programot, a maradék időben pedig pihentünk, napoztunk a medencénél a szálláson.
Elsőként Rómából felfelé jövet bementünk a Saturnia fürdőhelyhez, ami nagyon tetszett, fürödtünk is, de mivel szombat volt, itt is rettentő tömeget fogtunk ki:)

.....Következő napi kirándulás volt Populonia, és utána fürdés a Barratti öbölben. Felmentünk a várhoz, nagyon szép a kilátás, és a tenger színe tényleg elvarázsoló. .....

Szerdán mentünk át komppal Elbára, ....
Azt gondoljuk, hogy egy nap kevés erre a szigetre, ahhoz elég drága volt az átkompolás, hogy csak egy helyen töltsünk pár órát. .....

.....San Gimignano és Volterra volt, ezeken a helyeken már voltunk .... most sem csalódtunk, rettentő hangulatosak ezek a domb tetején lévő sikátoros, ókori települések, utcák.

Szombaton hazafelé jó idő volt még Olaszországban, Bibione környékén volt lassabb haladás az autópályán, utána Szlovéniában végig esett csendesen az eső. ....

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, szuper nyaralás volt, most is rettentő sokat támaszkodtam az oldaladon lévő információkra, mint korábban, úgyhogy azt gondolom nagyon sok magyarnak segítesz, hogy megismerhessük Toszkána szépségeit, hétköznapjait.

Köszönök még egyszer mindent, és másodszor is azt mondom, szeretném még visszamenni:)

Minden jót!
Gabi
0 #17 Viki 2017-08-13 10:06
2017esek
Szia Viki!

Végre van egy kis időm az írásra. Nem tudom elégszer megköszönni a segítségedet, szervezésedet, munkádat, mellyel elősegítetted azt a varázslatos 1 hetet, amit Toszkánában töltöttünk.
Még az oda úton Pisával kezdtük az ismerkedést (“Basszus ez tényleg ferde!”-állapította meg a kamaszom.) A vasárnap Firenzéé volt, engem teljesen lenyűgözött a város. Nem utolsósorban Dávid, a maga nagyságával és méltóságával.(Ecce Homo!) Hétfőn, Vada, Cecina és este Veled a kóstolgatás. Így már nemcsak a szemünk, s fülünk, a gyomrunk is érzékelte Toszkánát.
A keddi hajókirándulás egy második csúcspontja volt a hétnek. A következő 3 napban megjártuk Volterrát (nem leltük a Volturit, pedig minden utcába benéztük), San Gimignanot. Itt valóban a legtetszetősebb ajándékokat láttuk, s vettük.
Hazafelé még bekukkantottunk Monteriggioniba is. Ezek a középkori városok egy pillanat alatt a szívünkbe lopták magukat. Csütörtökre maradt Siena. Sajnos addigra már csúcsra járt a meleg, talán el is fáradtunk. A város több figyelmet érdemelt volna tőlünk. Pénteken kipróbáltuk a tengert. A szombati haza utat egy defekt tette kalandossá, de hála a Bologna előtti bezinkutas segítőkészségének egy olyan gumiszerelő műhelybe irányított bennünket, ahol megoldották a problémánkat.
Mi maximálisan elégedettek voltunk a szállással. Megtaláltuk a pékséget a régi Fiat szalon mögött, jelentem, aug. 4-én még nyitva volt! Egyetlen “hibát” tudok csak felróni Toszkána számlájára: sokkal gyorsabban telik az idő ott, mint itthon. Ha belassítana egy kicsit, mire legközelebb megyünk, azt megköszönném. Mert vissza kell mennünk, azt már most tudom, hisz annyi minden kimaradt Firenzéből, nem jártunk Luccában és még számos más helyen ( ha csak Zsiga Henrik könyvét nézem is.)
Mióta megérkeztünk, nem telik el nap úgy, hogy ne nézegetném a képeket, ne bambulnék csak úgy bele a világba az emlékeim foglyaként. Toszkána megbabonázott, rabul ejtett.
Kívánok Nektek itthonra hasonló élményeket, tartalmas feltöltődést a családod körében. A további munkádhoz jó egészséget, kíváncsi turistákat. A viszontlátás reményében szeretettel:
N. Anna és családja
0 #16 Viki 2017-07-04 14:34
2017es mail
Szia Viki!

Vasárnap este szerencsésen hazaérkeztünk Debrecenbe!!
.... Az apartman valóban nagyon szép helyen fekszik, ideális csillagtúrákhoz, a kert és különösen a medence igényesen, nagy gonddal karbantartott, látszik, hogy ez a házigazdák vállalkozása.

Nagyon jól éreztük magunkat fent a dombon, éppen ezért a délelőttöket a medence körül töltöttük és csak ebéd ill. kis szieszta után indultunk a tengerpartra vagy kisebb kirándulásokra, amikor már nem volt rekkenő hőség. Ha hosszabb útra indultunk, akkor pedig már reggel startoltunk a szállásról....
...Strandolni csak Vadára jártunk. Itt tényleg igaz, hogy könnyen meg lehet égni, első nap mi is így jártunk, naptej ellenére. Azt is megerősítjük, hogy Vadából elég max. 4 óra, így is szép barnák lettünk nyaralás végére. Újabb infó: A nagy parkoló 16.00 után már csak 3€-ba került és fél8-ig még igazán kellemes volt lent a parton. Gyönyörű fotókat készítettünk, bámulatos a szikrázó fehér homok és a türkizkék tenger! Egy alkalommal elmentünk a cecinai kavicsos részre is, de az nem tetszett nekünk annyira...
... A kisebb kirándulásaink alkalmával többször voltunk Volterrában, hisz ez csak 13 km-re fekszik a háztól. Nagyon elbűvölt bennünket San Gimignano is. Itt vettük a legszebb ajándékainkat. Ezt is írtad, ha látunk valamit, itt vegyük meg, mert később nem lesz.

Sok helyen fagyiztunk, kávéztunk, boroztunk, ha elfáradtunk beültünk valahova pihenni és feltöltődni. Az apartman közelében lévő étteremben ettük a legjobb pizzát, tényleg minden este tele volt a parkoló.

A strandról hazafelé jövet minden alkalommal megálltunk a cecinai Lidlben, itt nagyon jól be tudtunk vásárolni, sokkal jobb termékeket találtunk, mint itthon.

Mint ahogy fentebb említettem a két hét alatt igazán sok mindent láttunk, kb. 1300 km-t tettünk meg csak Toszkánán belül. Eddig még nem volt ilyen tartalmas, változatos nyaralásunk, ezért emelkedik ki ez a élmény a többi közül.

Nagyon köszönjük a sok tanácsot, ötletet, segítséget és csodás nyarat kívánunk Neked!

Üdv
Kati
ps a teljes beszámóló jóval hosszabb, a BLOG menüben találjátok a Ti írtátok 2 menüben
0 #15 Viki 2016-08-12 23:30
Kedves Viki!

... akkor írok ide.
Szerettem volna megköszönni azt az egy hetet, amit Toscanában töltöttünk. Köszönjük a segítséget a foglalásban és minden infót.
A kirándulás a helyi termelőknél nagyon jó volt...
A Cinque terre-i kirándulás eszméletlen volt és hatalmas nagy segítség a szervezés...
A szállásról néhány infó:hiszen nekem is sokat segített a kommentek olvasása:
Mónikáék háza jó helyen volt,bejártuk onnan Volterrát, Sienát, voltunk Cecinában csúszda parkban, amit a kisfiam imádott minden családdal érkezőnek ajánlok és a Baratti öböl is nagy kedvenc volt köszönjük, hogy ajánlottad.
Az én személyes kedvencem San Gimináno volt.Nagyon jól éreztük magunkat és azt hiszem mindent kihoztunk ebből a hét napból,amit lehetett egy hat éves gyermekkel.
A szállás jó volt, a pékség már nyitva van augusztusban is, minden nap tudtunk ott venni reggelit. Mónika szülei kedvesek voltak a szállás medence valóban tiszta.
Annyit azonban megemlítenék, hogy szúnyoghálót tehettek volna a háló ajtóra, mert akkor lehetne szellőztetni éjjel, így a gyíkoktól nem nagyon mertünk meg a szúnyogoktól.
Aki ide készül arra készüljön fel, hogy annyira nem felszerelt az apartman se kukás zacskó se egy boros pohár,ami nekem hiányzott Toscanaban még sem esik jól vizes pohárból a bor.
Ezeket az apró dolgokat eltekintve nagyon jól éreztük magunkat!!
Köszönjük a segítséget!

Üdv: Orsi
0 #14 Rekavicky 2016-01-14 09:15
2015ös email
Szia,

nagyon jól éreztük magunkat, mindenkép megyünk még arra. A szállás szuper volt, nagyobb boltot Volterrában találtunk ami megfelelő volt választék ügyben. Sok helyen sajnos nem jártunk de a közeli helyeket megtekintettük. Lesz még mit felfedezni. Most sajnos nem tudok bővebben írni mert nincs sok időm de talán az ünnepek alatt a családdal leülünk és írunk neked beszámolót.

Köszi Mariann
0 #13 Rekavicky 2015-07-25 00:41
2015 júliusi mail
Szia Viki !

Nagyon sok szépet láttunk Toszkánában . Röviden, csak annyit , hogy a ház alatt, a domb alján, működik a pékség , még akkor is, ha távolról élettelennek tűnik a környék.

Sok élményünket Neked is köszönhetjük . Például egyszerű, de érdekes és hasznos ötlet volt az olajos- boros - sajtos kirándulás szervezése. Mi nagyon élveztük . Nélküled biztos nem jutottunk volna el oda . A Cinque terréről nem is beszélve.
Most már itthon vagyunk, de szép emlékekkel tértünk haza.
Köszönjük szépen !
További sikeres szervezést kívánok !

Üdv: Anikó
+1 #12 Rekavicky 2015-02-05 14:18
2014es utazó - nettel kapcsoaltban
Szia,

Megkérdeztem utazás előtt Monicától emailen, rögtön válaszolt, igen van wifi...
Valóban működött, azonban elég lassú volt. Persze ez relatív. Szóval alap dolgokra tökéletes.
Egyebként nagyon jól éreztük magunkat, külön meglepetés volt, hogy csak mi voltunk a dombtetőn, na meg a háziak, akikkel időnként szót váltottunk.
Volterrra kihagyhatatlan és közel van, Pisa és Livorno fért még bele, bár ezeken a helyeken is jártunk már korábban, de nem három gyerekkel. Napirendünk fél nap otthon medencével, utána vagy város vagy tengerpart (Baratti, Follonica és Cecinától északra, de nem emlékeszem a helyre pontosan). Gyerekekkel nem habzsoljuk a turista célpontokat...
A ház alatt a "zona industriale" teljesen kihalt... de Ponteginoriban minden kapható, ha valami sürgősen kellhet.

Reméljük legkésőbb jövőre ismét megyünk.

Köszönjük a segítségedet!

Üdv: Zoli
0 #11 Rekavicky 2015-02-05 14:16
2014 május végiek

Szia Viki!

Bár személyesen sajnos nem találkoztunk ( remélem még visszatérünk Toszkánába és akkor majd az is összejön), de nagyon örülök, hogy így neten keresztül megismertelek és rátaláltam a honlapodra ( már nagyon sok ismerősömnek továbbítottam is az infót, hogy milyen nagyszerű honlapra bukkantam Toszkánával kapcsolatban ).

Nagyon jól sikerült az a rövidke 6 nap, amit ott töltöttünk. Sok helyre eljutottunk, Volterra ( egyik kedvencem lett, Saline di Volterrában pedig szuper reggelizőhelyre bukkantunk ), San Gimignano, Siena. Cinque Terre - Riomaggioreban letettük az autót és vonatra vettünk napijegyet 12 euróért, így akármikor le és felszállhattunk, kaptunk menetrendet, megnéztük mind az 5 falut, gyönyörű hely! Vinciben, Pisában is voltunk....
Elba szigetére is átkompoztunk. Végigkérdeztük a hajótársaságokat, 4 felnőtt + 1 kocsi az egyiknél 169, a másiknál 155, végül a Blue Navy-nél 145 euró volt....

Szállásunk ( Monika apartmanháza ) nagyon gyönyörű volt! Kedvesek voltak! Két apróbb hiányosság: wifi-kódot kiírhatnák valahova, mert a bácsika és Monika anyukája nem értette, hogy mit akarunk, pedig már a telefonunkat is mutogattuk nekik, erre ők is mutogatták, hogy nekik van net rajta. A másik pedig, hogy borzasztó kicsi a zuhanyfülke, párom közel két méter magas, és hát elég vicces volt, ahogy zuhanyzott, abban a csöpp fülkében.

Nagyon köszönöm a segítségedet!
Remélem még visszatérünk valamikor és még más helyeket is fel tudunk fedezni!

További sok sikert!

Üdvözlettel: F. Krisztina
+1 #10 Rekavicky 2015-02-05 14:05
2013 aug email:

Kedves Viki!

Augusztusban voltunk családunkkal (2 felnőtt, 3 gyerek) Toszkánában, Monikánál laktunk. Köszönet a foglalásért, az ügyintézésért, minden rendben volt. (A férjem, Péter foglalta és levelezett Veled.) Gondoltam, pár dolgot megírok Neked, hogy miket tapasztaltunk, hogy hasznosíthasd a friss tapasztalatokat.

Nagyon vártuk már az utazást, sokat készültünk rá, a Te honlapodnak is köszönhetően rengeteg információt begyűjtöttünk. Mivel a gyerekek már akkorák (17, 12, 9 évesek), hogy komolyabb programokat is csinálhatunk együtt, városnézésre és műemlékek látogatására fektettük a hangsúlyt. Az első 4 éjszakát Padovában töltöttük egy szállodában, .....

Az 5. napon elindultunk Toszkána felé, útba ejtve Bolognát. .... Az autózások során teljesen lenyűgözött bennünket a táj, a gyönyörű hegyek, és a kisebb-nagyobb várak szinte minden hegytetőn.

Toszkánában Monika Apartmanházában laktunk (Volterra közelében, Cecinához legközelebb.) Tudatosan választottuk, hogy csendes, nyugodt helyen legyen a szállásunk (tökéletes választás ebből a szempontból), medencével, és mivel autóval voltunk, a kb. 20 kilométer távolság a tengerparttól épp belefért a napi utazgatásba, hisz nem egy eleve tengerparti nyaralásra, hanem városok látogatására készültünk. A szállás: az előzetes információknak pont megfelelt, és könnyen megtaláltuk az útleírás alapján.
Monikával nem találkoztunk, édesanyjával és az ő párjával igen (aki valóban tud angolul, legalábbis a legfontosabbakat el tudta mondani), de a néni is jól megérteti magát, rutinosan az (okos)telefonos fordítást javasolta, hogy úgy értekezzünk:)
A kert nagyon szépen gondozott, látszik, hogy sok munka van benne, de a kis zöldséges és fűszeres rész már nincs meg. A medence is klassz volt, rajtunk kívül mást nem láttunk fürödni benne:))) Jól esett este csobbanni az egész napos kirándulások végén, bár elvileg csak este 7-ig lehetett volna használni, nem zavartak ki belőle 8-kor sem.
.....A lenti üzemek közül a pékség augusztusban nem működik, viszont a faluban lévő kis bolt fantasztikus friss áruval (kenyér, sajtok, mozarella, sonka, zöldség, gyümölcs) ellátott, tipikus olasz kiszolgálással. Nem tudunk olaszul, de mindenhol sikerült a felszedett olasz alapszavakkal és az angollal megértetni és megérteni mindent.

Az egy hét alatt az előzetes terveinknek megfelelően eljutottunk ezekre a helyekre: San Gimignano, Siena, Firenze, Pisa, Vinci, Elba-szigete, Volterra csak átutazóban, de többször is. Egytől egyig lenyűgöző épületekkel, hangulattal....
... A városnézés után hazafelé megálltunk a tengerparton egy gyors fürdésre Calambrone-ban (Tirrenia, a szerk). Mivel 7 után érkeztünk, a strandot már zárták, takarították, de tippként jól jöhet: belépőt már nem szedtek,..... Ez egy igazán szép strand, maga a város klasszikus tengerparti nyaraló hangulattal, pálmafákkal. Bár véletlenül cseppentünk oda, kár lett volna kihagyni.

Elba szigetre komppal mentünk át Piombinóból Portoferraioba, némi hezitálás után autóval, ami bár nem olcsó, ám praktikus. Így szinte az egész szigetet körbeautóztuk.....Fürdésre a Marina di Campo strandját néztük ki (fizetős napágyak és napernyő, talán 16 euró volt a 2 ágy - de nem volt teltház, annyit használtál, amennyit akartál), hatalmas hullámokban ugráltunk a tengerben, homokos tengerparton.
További strandolások: Cecina - fekete homokos és kavicsos strandja, itt csak futólag voltunk egy szintén esti fürdőzésre. Persze a legszebb tengerpart a Vada és Rosignano Solvay közti fehér homokos strand volt, amihez az útleírásod alapján találtunk oda. Elképesztő, hogy milyen ott a homok! Volt parkoló is, ami fizetős, némi gyaloglás után (5-10 perc?) jutottunk le a strandra, már az úton tele volt árusokkal, akik aztán a parton is állandóan jöttek a portékáikkal.....

Étkezések: Ahol jártunk, ott ettünk, mindig kinéztünk egy szimpatikusnak tűnő helyet. .....valahogy mindig a szieszta-időben került sor az ebédre, estére pedig már elfáradván nem volt kedvünk keresgélni, vagy otthon ettünk, vagy a szálláshoz közeli kis étteremben.... ...És visszatérve arra bizonyos kis étteremre: Ponteginorit elhagyva Volterra felé az út mentén: a La Baracchina, elsőre egy nagyon egyszerűnek tűnő kis étterem, bár a színültig telt nagy parkoló azért árulkodó jel volt. Gyakori vendéggé váltunk esténként, a harmadik alkalommal már név szerint szólítottak és kb. fele annyit fizettünk, mint legelőször (ami szintén nem volt sok): törzsvendégek lettünk. Nagyon finom ételek voltak, kitűnő a pizzájuk (amit 21.30-ig lehet rendelni, mi bizony többször 21.25-kor estünk be, de sosem fintorogtak emiatt), a steak a húsra már jócskán kiéhezett fiaink szerint kitűnő volt, a sonkák a pultban készen álltak a sárgadinnye-sonka variációhoz, hatalmas vágódeszkákon tálalták a toszkán specialitásokat.
Kedves vendégszerető kiszolgálással, aminek érdekessége, hogy a pultnál kell leadni a rendelést, névre szóló cetlikre írják fel, és a vendégek számától függően önkiszolgálás vagy felszolgálás van. Mi beleszerettünk.Kipróbáltuk az Oasi Verdét is 2x, köszi az ötletet! Náluk nagyon finom toszkán pirítósokat ettünk, és talán ott volt a legjobb spagetti.

Vásárlás: szinte mindent megkaptunk a kicsi boltban a faluban, vagy útközben a városokban a valamelyik supermercatóban. Utolsó nap este fel akartunk készülni a hazaútra és az otthoni napokra, hogy legyen egy kis Itália odahaza is. Volterra felé Salinéban vettünk oliva olajat és bort egy helyi termelőtől a boltjában (sajnos présekhez, pincékhez nem jutottunk el), Volterrában a Coop-ban bevásároltunk minden egyéb mást (tészták, Baci csoki, mozarella dobozban stb., sonkák, és igen, májkrém, sajnos elkövettem egy végzetes hibát, csak egy dobozzal tettem a kosárba...) Mivel hajtóvadászatot indítottunk a Mohito Soda miatt, így aztán Cecinában is megkerestük a Spart, mert korábban egy Sparban kaptunk, de sajnos itt nem volt, így kénytelenek voltunk az ottani Coopot is megkeresni, ami egyáltalán nem volt könnyű, és már-már letettünk róla, de meglett: hát ez volt a legnagyobb áruház, amit ott láttunk Olaszországban, minden kapható volt, persze Mohito Soda nem...
Köszönettel mindenért és üdv,
Mária
0 #9 Rekavicky 2015-02-05 14:04
2012 aug22 email
Szia Viki,

Szerencsésen hazaértünk. Köszönünk szépen mindent, nagyon jól sikerült a nyaralás. A szállások ár-érték arányban kiválóak voltak. A tulajdonosok pedig nagyon-nagyon kedvesek!!
Ha beszélsz velük tolmácsold nekik légyszi az elégedésünket (bár szóban sokszor elmondtam nekik)!
Nem utolsó sorban neked is hálásak vagyunk a szervezésért, és a kinti kommunikációért! Biztosan beszélünk még nyaralás ügyben!
Ciao!
Sz. Gabor

You have no rights to post comments

mobil

Telefon: +39 331 8508 145