A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

rusztikus luxusvillák*****

Dombtettőn álló tipikus kőházak teljesen felújítva, saját medencével és a háttérben festői táj, dombokkal.... A belsők is nagyon igényesek és főleg egységes stílusúak, minden kényelmmel felszerelve. SZombati kötelező turnusban!

3-12 hálószobás villák heti 1.850-9.400 euro között 

A házak egy nagy erdős-rétes magánterületen helyezkednek el egymástól több kilométeres távolságban, Cecina és Volterra között, kb. 15-20kmre a tengertől. A közelben hangulatos kis falvakat látni a dombtetőkön mint pl Guardistallo, Montescudaio vagy Casale Marittimo ahol a szűk utcákban, tereken kis boltok, kávézók, éttermek is vannak. A recepecio egy kis épületben van az étterem mellett a főúton, itt lehet venni a saját termelésű borukból, olajukból és van térkép, mindenféle prospektus a környék látnivalóival kapcsolatban és beszélnek angolul, németül is.

A terület egy része erdőkkel borított, de mivel tényleg nagy területről van szó mezőgazdasági termeléssel is foglalkozik a gazdaság, saját olivaolajat, bort és gabonát termelnek és állatokat tenyésztenek, vagyis teheneket, cinta senese disznókat. Az úgynevezett Macchia della Magonia vagyis a Bibbonához tartozó kb 1600hetáros terület részben védett, régen a fakitermelésről volt híres és egész évben látogatható. A természetjárók paradicsoma ez hiszen kb 16-17 féle összesen 50km kijejlölt ösvény van itt amit gyalogosan, lovon vagy biciklivel lehet bejárni - a recepcion kis térképet adnak ezzel kapcsolatban is.

A tenger felé indulva több kisebb falut is találunk melyek kőházai közötti szűk sikátorokban, emelkedős-lépcsős utcáin nyáron is hűvös marad a levegő és este megélénkülnek a terek a helyi családok kivonulása miatt. Mindegyikben van persze sarki kisbolt, pékség, kávézó és újságos - ezekről bővebben a tengerpartos részen írtam, klikk ide..... A kacskaringos, panorámás utakon hamar le lehet jutni a tengerpartra, a legközelebbi homokos strandokat Cecina Mare, Marina di Bibbona, Donoratico vagy délebbre San Vincenzo felé a Rimigliano parkban találhatjuk.

Képzeljetek el egy földutat ami erdőben és réten megy át hogy felvezessen egy magában álló régi kőházhoz. Ezek a felújított régi farmházak valójában többszáz éves kőépületek, medencével, sövényekkel, levendulával, jázminbokrokkal...  A berendezés különösen igényes, rusztikus de a modern kényelmet kiszolgáló felszereltséggel. A földszinten van mindig egy vagy több nagy több helység vagyis nappali díványokkal, LCD Tv satelittel, hifi és dvd lejátszó szinte mindegyikben van rusztikus kandaló is. Aztán van egy étkező rész és nagy konyha gáztűzhely (6 gázfejjel), van mosogatógép, mikrohullámú, filteres és normál kávéfőzőgép, toaster (kenyérpirító), konyhai robotgép, egy nagy hűtő itt és egy második nagy hűtő a szomszédos kamrában, ahol egy mosó- és egy szárítógép is van meg porszívó. A földszinten van mindig egy fürdőszoba és a házak egy részében itt is van legalább egy hálószoba. Általában az emeleten van minden további hálószoba, mindegyik 2 fős saját fürdőszobával, nincsen lehetőség pótágyazásra vagy díványon alvásra, vagyis ha 6 szobás a ház akkor max 12 fős amihez esetleg egy kisebb 3 év alatti gyerek jöhet még. Természetesen van internet wifi is mindegyikben ( ingyen ) a földszinten, kertben, de fent a szobákban nem mindig.

A ház előtt mindig van egy nagy medence aminek a víze többnyire fűthető ( külön fizetendő ), körülötte napágyak, napernyők. Van több ajtó, amin ki lehet menni a konyhából vagy/és a nappaliból a fedett teraszra a medencéhez, a teraszon mindig van egy hosszú asztal (vasból) ahol mindenki kényelmesen elfér. Az oszlopokra jázmin fut fel, kis fehér virágai fantasztikus illatot árasztanak. A kertben rozmaring és levendula bokrok vannak, babérlevél bokorból van a sövény és gondozott gyep (öntözőrendszerrel), grill amihez egy adag fát ott is hagynak mindig. Természetessen a ház melletti kavicsos részen lehet hagyni az autókat

Az általuk kedvelt közeli homokos, tengerparti üdülőhelyen egy napra fizetik a napernyőket, napágyakat a bérlőknek egy fizetős strandon, vagyis egy napi ingyen strandolás is jár mindenkinek!!

 

105ös villa 4 szoba / 8 fő

2024ben zárva

A villa a főúttól kb 1kmre van, előtte 500 méterrel van a 106os ház, és 250 méterrel a 112es. A  ház 8 fős, fantasztikus kilátással, a konyhából ki lehet menni a teraszra. A földszinten két nagy szalonja van, kandaló, az emeleten van a 4 hálószoba amiből 3 franciágyas egyben pedig két külön ágy van. A ház 250m2es és 2 szintes, nincsen légkondicionáló. A tengertől kb 10kmre van. A medence 10x5méteres, a vízmélysége 150cm. Kaucio 500 euro kp-ben vagy hitelkártyával érkezéskor, további árak lent. 

106os villa 4 szoba / 8 fő

2024ben foglalt április 20-jún.15ig és jún.22-szept 28ig

A villában csak 4 hálószoba van mindegyik 2 fős, tehát max 8 főre. A földszinten van a nappali kandalóval, konyha, étkező és egy franciágyas hálószoba fürdővel. Az emeleten van a másik 3 hálószoba és 3 fürdőszoba. A ház egy kis dombon van, elszigetelt, kb 200m2es, 2 szintes, nincsen légkondi. A medence 10x5méteres, a vízmélysége  150centi. Kaucio 500 euro kp-ben vagy hitelkártyával érkezéskor, további árak lent. 

112es villa 4+1 szoba/8-10 fő

2024ben foglalt márc.9-18, ápr 4-14, április 24-máj.18, jún.8-15ig és jún.22-szept 19ig, okt. 5-12, okt.25-nov.4. Szabad aug 20-24re!

A villa felújítása 2013ban ért véget, kb 350m2 alapterületű. A földszinten van az étkező, nappali cserépkályhával és konyha ahol beépített kandaló is van, egy közös fürdőszoba. Az egyik franciágyas hálószoba a földszinten van saját fürdővel, a többi 3 szoba az emeleten van, ebből 2 franciágyas és az egyikben 2 külön ágy van. Plusz a taverna rész lent ahol egy nagy 45m2es nappali van, pihenő helység ping ponggal, játékokkal, és egy külön konyha étkező résszel és egy szoba.  A medence a háztól egy szinttel lejjebb van, 10x5 méteres, mélysége 150centi és fűthető a vize (külön költség, lásd lent). Kaucio 500 euro kp-ben vagy hitelkártyával érkezéskor, további árak lent. 

114es villa 4 szoba/10 fő

2024ben foglalt ápr.25-máj.5, máj.18-- szept 28 

Ez a ház is rusztikus, kőfalú, mint a többi.  A ház egy domb tetején van, fantasztikus 360fokos kilátással, garantált a nyugalom és privacy. A földszinten van egy nagy nappali kandalóval, díványok, tv, egy tágas étkező és egy konyharész egy kisebb fürdő és egy franciáhgyas hálószoba aminek a kertből is van bejárata és van egy saját fürdője. Kijárat a fedett teraszra és a medence felé. Az emeleten található 3 hálószoba, mindegyik, saját fürdővel ebből 2 franciágyas és egy nagyobb amiben 4 külön ágy van. Minden ablakon van szunyogháló. A medence feszített víztükrű, 4x10 méteres, mélysége 145 centi és fűthető (külön költség, lásd lent) . A tengertől 15kmre van. Kaucio 500 euro kp-ben vagy hitelkártyával érkezéskor, további árak lent. 

 

110es villa 5 szoba/10 fő

2024ra jeleneleg nem foglalható

A ház kissé rusztikusabb, mint a többi (eredetibb), a spaletták az eredeti világoskék színben maradtak. Egy kb 1 kmes füldúton lehet megközelíteni, egy ciprusokkal szegélyzett tipikus toszkán úton. A ház egy domb tetején van, fantasztikus 360fokos kilátással és abszolut magányosan, vagyis garantátl a nyugalom és privacy. A földszinten van egy nagy nappali kandalóval, egy másik kisebb helység szintén kandalóval, egy tágas étkező és egy konyha. Itt lent van még egy hálószoba saját fürdővel és egy közös fürdő is. Az emeletre kőlépcsőn lehet feljutni, a tágas folyosóról nyílik a további 4 hálószoba, saját fürdővel mindegyik, ebből 3 franciágyas és 1ben két külön ágy van. A ház alapterülete kb 250m2, két szintes. A medence 5x10 méteres, mlysége 150centi. Tengerszint feletti magassága 145m, a tengertől légvonalban 12kmre van. Kaucio 500 euro kp-ben vagy hitelkártyával érkezéskor, további árak lent. 

 

111es villa 5+1 szoba/10-12fő

2024ben foglalt ápr 24,-29, máj11-18, máj.25-jun1, jún.21- szept.7  

Ezt a házat 2010ben újították megint fel, így most már itt is van légkondicionálás. Egy kb 1kmes földúton lehet megközelíteni, amiből az első 200méter erdei út, utána pedig nyílt terepen megy tovább, ciprusfák között. A főépületben a földszinten vannak a közös helységek szinte falak nélkül, részben fedetlen kőfalakkal és eredeti plafonnal. A nagy konyha (bordó) a régi istállórészben található nagy panoráma ablakkal és igazi kőmosogatóteknővel, kis nyitott kandalóval. Mellette egy kisebb étkezőasztal, majd a medence oldalán a hosszú étkező a végében egy nappali résszel fotelekkel. Innen továbbkanyarodva van egy másik nappali a virágos és krém színű diványokkal, Tv-vel és majolika kályhával. Az emeleten egy folyosóról nyílik az 5 szoba, sajátfürdővel, a rózsaszín dominál bennük, van baldachinos , fa és vaságy is. Az oldalsó kis épületben valójában egy kis nappalli és hálószoba van, saját fürdővel, 2 fős. Fűtés, légkondicionáló is van, szunyoghálók. A medence 10x5 méteres, mélysége 150centi és fűthető a vize ( külön költség, lásd lent). Tengerszint feletti magassága 58 méter, a tengertől légvonalban 14km. Kaucio 500 euro kp-ben vagy hitelkártyával érkezéskor, további árak lent.

103as villa 6 szoba / 12+1 fő

2024ben foglalt ápr. 13-20, máj.15-jún.8, jún.21-szept.14

Ez a legfiatalabb vagyis legújabban felújított villa az össze között és a főépülethez (101) és recepciohoz is ez van legközelebb. Itt is fantasztikus a panoráma, a kertben rozmaring és levendula bokrok alkotnak sövényt. Az alsó szivan egy nagy napp-juniali működő kandalóval, mellette szinte egy légtérben a konyha és étkező, és a teraszra mindegyik helységből ki lehet menni. Az emelten vannak a hálószobák, hasonló berendezéssel, némelyik baldachinos ággyal, eredeti burkolatokkal, mennyezettel. A ház kb 300m2alapterületű, két szintes, a nappali felett körben gallériás megoldással ahonnan le lehet nézni - az egész épület légkondicionált. A medence 10x5 méteres, mélysége 150centi és fűthető a vize ( külön költség, lásd lent ) Kaucio 900 euro kp-ben vagy hitelkártyával érkezéskor, további árak lent.

104es villa 6 szoba / 12 fő

2024ben foglalt márc.30-ápr.6, ápr. 18-22, máj.11-jún.8, jún.28-szept 14 és szept 28-okt.9 között. Szabad aug 26-31re!

Pár éve végeztek a felújítással, hasonló stílusú mint a 103as, a panoráma is lélegzetelállító. Ez egy erdei tisztáson van, ahova földúton lehet eljutni. A ház egyik oldalán a teraszon árnyékos tető alatt van egy kinti hosszú asztal, a másik oldalon egy védettebb, félig nyitott másik étkező is van szintén hosszú asztallal ahová a konyhából lehet kilépni. A nappaliban 3 dívány és egy kandaló néz farkasszemet egymással, egy másik részen szintén 3 dívány, kandaló nélkül, van még két kisebb étkezőasztal is. Az egész földszinten szinte nincsen zárt helység csak az oszlop ami a boltíves plafont tartja középen ezért világosak a terek. A hálószobák és fürdőszobák az emeleten vannak. A ház 430m2 alapterűletű, 2 szintes, légkondicionált. A medence 10x5 méteres, mélysége 150centi és fűthető a vize ( külön költség, lásd lent az árak alatt). Kaucio 900 euro kp-ben vagy hitelkártyával érkezéskor, további árak lent.

 

101es ( és 102es) villa 8+1 szoba / 16-18 fő

 2024ben foglalt márc 9-11 és márc.15-22,  máj.11-jún.8, jún.18-aug.19,szept 7- okt.5

A kastélyszerű nagy épületben a földszinten található a master suite vagyis nagy lakosztály, eredeti padlóburkolatta, baldachinos ággyal, mellette egy iroda, egy teljesen felszerelt konyha, nappali és étkező. Az emeleten található a többi 7 hálószoba, mindegyiknek saját fürdője van. A kinti asztal természetesen 18 személyes és egy árnyat adó tető alatt van a ház oldalában. Az épület pincéjében egy fantasztikusan helyreállított helység található eredeti téglaoszlopokkal és boltíves menyezettel, nagy ablakokkal a főoldalon, ahol sokan eskűvői vacsorát, fogadásokat tartanak . A villa oldalában egykis kápolna is van, privát használatban. Külön épületben van oldalt egy kis apartman 2 főre, rusztikus konyha- nappali rész, hálószoba és fürdő. A medence 11x6 méteres, mélysége 80-250 centi a két oldalon. Kaucio 900 euro kp-ben vagy hitelkártyával érkezéskor. Árak lent

 

107es villa  2 lakás, 9+1 szoba / 18+2 fő

2024ben zárva márc.30ig, foglalt máj.5-jún.1, jun.15-júl.20, júl.27-aug.10, szept.7- 23 és okt. 5- 26

Az épület kb 3kmes földúton közelíthető meg a 108as és 109es villa után utolsóként a sorban, egy dombtetőn kb 500méterre a másik háztól. A ház alapterülete kb 600m2, két szintes és két külön de összenyitható lakás van benne. Mindegyik 5 hálószobás, 10fősek, együtt 20 férőhellyel. Mindegyik apartmannak van földszinti része és emeleti része is, összenyithatóak egy nagy dupla ajtó segítségével. A földszinten van mindegyiknek egy konyhája, nappali kandalóval és Tv-és étkező helység nagy asztallal. A 107A lakás a kisebb, lent van egy háló aminek kívülről is van bejárata és az emeleten van másik 2 hálószoba, plusz a lakosztály vagyis egy nagyobb szoba saját nappali résszel ahova plusz két főnek tudnak férőhelyet biztosítani. A 107B a nagyobb lakás, a földszinten van egy  fürdőszoba a többi közös helység mellett, itt is van egy hálószoba kerti bejárattal is, és az emeleten van a többi 4 háló  fürdőszobákkal. Lent minden helységnek van bejárata a kertből is,vagyis hálóknak, konyhának, nappaliknak. A ház mellett két külön parkoló is van, két külön terasz mindegyik saját asztallal, BBQ. A medence feszített víze különösen szép a környezet miatt is. A medence 12x6 méteres és fűthető a vize ( külön költség, lásd lent az árak alatt). Kaucio az egész házra 900eu, a félre csak 500 euro kp-ben vagy hitelkártyával érkezéskor, további árak lent.

 

108as villa 2 lakás 10+1szoba / 20+2 fő

2024ben zárva márc.30ig, foglalt ápr.27- okt. 26

A régi kőépületet 2010ben nyitották meg a felújítási munkák után, légkondit is kapott. A 107es és 109es házak között van félúton, a főúttól egy kb 2,5kmes földúton érhető el. A házban két külön bejárattú lakrész van, az kisebbik 8 a nagyobb egy 14 fős melyeket külön de egyben is ki lehet bérelni, így 22 főnek van hely. Mindegyik apartman két szinten helyezkedik el, többnyire a földszinten vannak a közös helységek, fent pedig a szobák. A kisebbik vagyis a 108A lakásban lent van egy konyha, étkező rész kandalóval és Tvvel, egy közös fürdőszoba, egy franciaágyas hálószoba melynek a kertből is van bejárata és egy másik hálószoba 2 külön ággyal. Az emeleten tartozik hozzá két további hálószoba baldachinos ággyal - mind a 4 hálónak saját fürdőszobája van. A nagyobbik vagyis a 108B lakásban is lent van a konyha, az étkező rész kandaloval, egy nappali rész Tv-vel, egy franciaágyas és egy másik hálószoba 2 külön ággyal. Az emeleten van 4 hálószoba baldachinos ággyal és innen lehet felmenni a toronyszobába ahol van két fotelágy (1-1főre) és egy mosdókagylós pici fürdővel, így összesen 6+1szoba van vagyis 12 fős. Minden lenti helység,vagyis a konyhák, nappalik, étkezők és a kis apartman egyik hálójának is van saját bejárata a kertből IS. A ház kb 550m2 alapterületű, két szintes. Természetesen van parkoló rész, egy árnyékos tető alatt két nagy asztal és barbecue, a medence 12x6 méteres. Az internet wifi nem saját hanem egy helyi szervezeté tehát nem ingyenes hanem fizetős. A medence 12x6 méteres és fűthető a vize (külön költség, lásd lent). Kaucio az egész házra 900eu, a félre csak 500 euro kp-ben vagy hitelkártyával érkezéskor, további árak lent.

 

109es villa 2 külön lakás, 8 szoba / 16+5 fő

2024ben zárva márc.30ig, foglalt máj.23-jún.22, jún.29-aug.24, szept. 14-21 

Ez már a tenger felé vezető út melettt van, épp ezért itt a klíma áprilistól október végéig kellemes. Egy kb 2 kmes földút vezet a házhot a főúttól részben az erdőn át, mögötte található a 108as és 107es ház is. A toszkán hagyományok szerint lett újjáépítve és 2011ben fejezték be a munkákat. A domb tetején található háztól 360fokban körbe lehet látni a tipikus lankás tájra. Az épület alapterülete kb 600m2, két teljesen független de egy belső lépcsőn keresztül egybenyitható hasonló nagyságú apartmannal lent és fent. Mindegyikben van több közös tér és 4-4 hálószoba, az egyik a földszinten van a másik az emeleten. A 300m2es fszen van egy nagy nappali Tv-vel, kandaloval, étkező, konyha és 4 szoba fürdővel. A kelet felé néző teraszon nagy kinti asztallal és napernyőkkel és pizzastüésre alkalmas BBQval. Az emeleti 260m2es lakásban ugyanúgy van nappali, konyha, étkező és 4szoba fürdővel plusz egy közös fürdő is. Itt van egy dél felé néző panorámaterasz kerti asztallal, székekkel és napernyőkkel, hinta és grill és a kőlépcsőn át mehetünk le a kertbe. A fszi teraszon egy 20fős asztal van tehát ha egyben van kiadva a ház itt le tud ülni mindenki együtt. A medence 12x6méteres, 145 centi mély egyenletesen és fűthető (nincsen benne az árban) mellette sorban napágyak és napernyők, kinti zuhany, BBQ található. A fszi lakásban 3 míg az emeletiben 2 plusz fekhely is van, ami egyszemélyes ágyakat jelent 5 hálószobában, tehát akár 21főre is kényelmes az épület. A medence 12x6 méteres, egyik oldalon feszített víztükörrel, mélysége 145centi és fűthető a vize (külön költség, lásd lent).Tengerszint feletti magassága 119m, tengertől légvonalban 14km. Kaucio az egész házra 900eu, a félre csak 500 euro kp-ben vagy hitelkártyával érkezéskor, további árak lent.

115ös villa 2 épület 3 apartmannal plusz dependance, max 24 fő

2024ben foglalt márc. 17-28, ápr 20-27, máj 4- jún.7, jún.14-okt.10

2022ben készültek el a munkák ebben az új házban, ami csak 4,5km a tengertől és pár km cecinától. Egy főépületből áll 3 bejárattal 3 lakrésszel és egy kisebb épülettből. Az északi lakás a főépület északi részén található a földszinten, nappali tv-vel, kisebb konyha, 3 hálószoba mindegyik saját fürdővel. A déli lakrész logikusan az épület déli részén van, nagy nappali konyha és 2 hálószoba amiből az egyik összeköti az északi lakrésszel tehát bármelyikkel egybenyitható vagy átjáróként használható amennyiben valaki mindkettőt kiveszi. Ennek a lakrésznek van egy emeleti része is további 2 hálóval. A harmadik az emeleti apartman amiben 3 hálószoba van konyha, nappali rész és van egy szuper nagy terasz is hozzá. A másik kissebbik épületben egy külön lakrész van, két bejárattal, nappali, konyha 2 hálószoba, nagy fedett terasz hosszú asztallal. A tengerparti út kijáratától 500 méterre van a ház, a tengertől 5kmre. A ház bérelhető 7 vagy több éjszakára, részben csak 3-4 szobával holtszezonban vagy akár 6- 12 hálószobával .A medence mérete 7-14 méter és a víz mélysége 110 cm.

 

 

116os Villa ÚJ 2024RE! 6 hálószoba 8 fürdőszoba / 12+2fő

2024ben foglalt jún. 8-29, júl. 16-27

Egy újabb villa ami 2023ban készült el. A 320 m2es földszinten nagy szalon, díványokkal, tv-kel, kandalóval, van még egy étkező és nyitott konyha. Itt 3 hálószoba van amiből az egyik egy lakosztály saját nappalival, az egyik fürdő mozgássérülteknek lett kialakítva. A 150m2es emeleten van egy szalon  kihúzható dívánnyal, tv, 3 hálószoba mindegyik saját fürdővel, ebből az egyik szobában nem franciaágy hanem 2 külön ágy van. Van egy külső lépcső is a kertbe. A medencéhez egy járda vezet de be van kerítve, 10x5méteres, 140cm mély. Itt a kerti barbecue és egy kis fitness helység a melléképületben.  A tengertől 20kmre van.

 

 

2024es heti villa-árak ( önellátással ) kötelező szombati turnusban:

 

 euroban szobák   fő márc.23ig márc.23 -ápr. 27 ápr.27 - máj.18   máj.18 - júni.8 jún.8 - 29  jun.29- aug.31 végső
        okt.19-dec.14 szept.28- okt.19 szept.14- 28 aug.31- szept.14   takarítás
106ös villa 4 8 1.850 2.800 3.050 3.400 3.700 3.970 300
114es villa * 5 10 2.570 2.800 3.150 3.400 3.700 3.970 300
112es villa* 4 8 2.100 2.800 3.150 3.400 3.800 3.970 300
112es tavernával * 5 10 2.570 3.150 3.500  3.750 4.150 4.320 350
110es villa 5 10 2.570 2.920 3.270 3.500  3.750  4.100 350
111es villa  * 5 10 2.920 3.500 3.970 4.320 4.600 5.000 350
111es kisházzal * 6 12 3.150 3.750 4.320 4.670 4.950 5.320 390
103as villa * 6 12+1  3.500 4.000 4.450 5.020 5.250 5.600 390
104es villa *